Odgovor demokrata: Za kapitalne objekte u Leskovcu zaslužna DS i Slobodan Kocić

Izvor: juGmedia, 13.Avg.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor demokrata: Za kapitalne objekte u Leskovcu zaslužna DS i Slobodan Kocić

LESKOVAC – Iz opozcione DS ponovljeno je danas da je za dva kapitalna projekta u Leskovcu – Zelenu Zonu i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, zaslužna ta stranka i bivši gradonačelnik Slobodan Kocić, a drugačije tvrdnje iz SNS-a se tumače amnezijom i navodnim sukobom u toj vladajućoj stranci.

“Još jednom i ako treba još sto puta napominjemo da je za ono što su fotografisali zaslužna >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << isključivo administracija Demokratske stranke i S. Kocić. Da nije bilo DS na čelu grada sigurni smo da bi se Cvetanović snašao pa odveo Vučića da pokaže halu sportova, bazen, možda stadion što ne bi bilo iznenađenje jer je u Grdelici Gradonačelnik nedavno otvorio školu koja je otvorena 1878. godine, bazen iz šezdesetih a juče po drugi put i Sigurnu kuću”, navodi se u saopštenju, povodom izjava Žarka Bogatinovića na nedavnoj konferenciji za novinare SNS-a.

Demokrate su posebnu pažnju posvetile Postrojenju i dale svoju hronologiju oko obezbeđivanja 24,2 miliona evra za njegovu gradnju “kako bi prekinuli tipičnu hroničnu SNS amneziju i uputili građane, a i dotične funkcionere SNS-a, u tačne informacije a ne tzv ideje Gorana Cvetanovića, spremili smo činjenice i dokumentaciju”.

“Poslanik Bogatinović ne može pričati o bilo kakvom pismu o namerama 2006. godine jer je Pismo o namerama Delegacije EU Komisije usledilo 2009. godine.

Ne može se nikako pričati o odobravanju bilo kojih sredstava iz NIP-a ukoliko projekat nije ni postojao 2008. godine jer je Skupština Grada donela Odluku o dugoročnom finansiranju 2009. god kada je odgovornost za vršenje vlasti imala upravo DS.

Ugovor između Milice Delević i ambasadora Holandije, kao i šefa delegacije EU V. Dežera i Ivice Budiše u Leskovcu potpisan je aprila 2012. godine na kome su, između ostalog prisustvovali Premijer Cvetković i Gradonačelnik Kocić.

Ugovor sa Ministarstvom životne sredine od 497 miliona, potpisan je 2012. godine

Takođe se za nastale probleme na gradskom kolektoru ne može prozivati Demokratska stranka jer je na čelu implementacionog tima sve vreme bio kadar SNS-a, doskorašnji direktor Vodovoda”, navodi se.

Ocenjuje se da je detinjast Bogatinovićev stav da je ružno govoriti ko je za šta zaslužan, budći da nije reč o “ličnim odnosima među pojedincima već o politikama, idejama i sprovođenju istih u delo i javnost je ta koja mora biti upoznata”.

“Moraju se prekinuti obmane SNS-a poput izgovora da je voda poskupela zbog problema na kolektoru i Demokratske stranke jer je DS 2012. godine u budžetu ostavio 113 miliona namenskih sredstava za CPPOV koje SNS do dana današnjeg nije znao da upotrebi.

Evidentno je da su kadrovi SNS-a nesposobni da nastave dobre stvari koje su započete, nesposobni da sami nešto rade, nesposobni da čak i čitaju šta im je ostavljeno a sposobni

samo za afere, pretnje, hapšenja i obmane gde su zbog nesposobnosti i amaterizma kažnjeni upravo građani raznim novim nametima kako bi se punile rupe u budžetu prouzrokovane bahatošću lokalnog SNSa i nemarnošću republičke Vlade”, tvrde demokrate, koje kalkulišu i s navodnim podelam u SNS-u.

“Sukoba u vlasti očigledno ima, jer povodom Zelene zone i Centralnog postrojenja u nedelju dana imamo 3 različita stava…od toga da se premijer muči da nađe investitora, da su glupi i beskorisni, do toga da su važniji od samog Leskovca”, zaklučuje se u saopštenju, uz opasku da su naprednjačka specijalnost, pored fotografija i “makete i kule od karata”.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.