Izvor: JUGpress.com, 11.Apr.2023, 08:33

Od leta integrisana elektronska naplata putarina u Srbiji i Severnoj Makedoniji

LESKOVAC-VRANJE-NIŠ-SKOPLJE

Ako putujete u ili kroz Severnu Makedoniju moći ćete da prolazite kroz naplatne rampe, bez zaustavljanja, plaćajući putarinu beskontaktno korišćenjem sopstvenog ETC uređaja.

Isto će od ovog leta važiti i za građane Makedonije koji dolaze u Srbiju.

To znači da će srpskim tagom moći da se plaća putarina >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na naplatnoj rampi u Severnoj Makedoniji kao i makedonskim u Srbiji.

Od leta tu mogućnost imaće stanovnici Srbije i Severne Makedonije, a u planu je proširenje projekta na zemlje regiona, najpre Republiku Albaniju, pod okriljem inicijative ,,Otvoreni Balkan”, a zatim i na Hrvatsku i Grčku.

Uspostavljanje pune funkcionalnosti sistema za stanovnike Srbije i Severne Makedonije planirano je za leto ove godine a u skaldu sa sporazumom oji su nedavno potpisali ministri Goran Vesić i Blagoj Bočvarski o uspostavljanju integrisanog sistema elektronske naplate putarine korišćenjem ETC uređaja između dve zemlje.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.