Izvor: JUGpress.com, 23.Jan.2023, 09:57

Od danas i osnovci u klupama

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

Zimski raspust za učenike osnovnih škola završava se danas i oni su se vratili u školske klupe. Inače, za srednjoškolce zimski raspust se završio nedelju dana ranije i oni su se na nastavu vratili  16. januara.

       Đake u celoj Srbij, pa i u niškim osnovnim i srednjim školama sredinom februara čeka još jedan predah zbog Dana državnosti koji se obeležava 15. i 16. tog meseca. S obzirom na to da ovaj praznik pada u sredu i četvrtak, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u školskim kalendarima je predloženo da petak, 17. februar takođe bude neradan dan, pa školarce čeka produženi vikend.

       Učenici će sledeći predah od školske nastave imati u aprilu mesecu kada će se obeležavati praznik Uskrs. Prolećni raspust zvanićno počinje 10.aprila ali će učenici odmor započeti 7. aprila kada se obeležava Veliki petak. Prolećni predah od školskih obaveza trajaće sve do 18. aprila. Već početkom maja, 1. i 2. đaci će neradnim danima obeležiti i praznik rada.

     Učenici osmog razreda školsku godinu završavaju 6. juna, a učenici od prvog do sedmog razreda na letnji raspust idu 20. juna.

    Drugo polugodište za učenike četvrtog razreda gimnazije završava se u utorak, 23. maja, a za učenike trećeg razreda trogodišnjeg i četvrtog razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola u utorak, 30. maja. Gimnazijalci od prvog do trećeg razreda školsku godinu završavaju 20. juna.

   Polaganje završnog ispita za osmake biće organizovano od 21. do 23.juna.

3

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

U petak je DRŽAVNI PRAZNIK, praznuje se radno, ali zato su sreda i četvrtak u februaru neradni dami i PRAVA PRILIKA ZA MINI ODMOR

Izvor: Blic, 23.Jan.2023

Novogodišnji praznici su prošli, mnogi su dobro iskoristili neradne dane i uvezali ih sa odmorima. Deca i iz nižih razreda danas su pošla u školu, a pred njima, a i mnogim roditeljima jeste produženi vikend. Sveti Sava pada u petak, državni je praznik, ali se praznuje radno. Novi neradni dani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.