Izvor: JUGpress.com, 09.Sep.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Brestovca do Pećenjevca asfaltiranje 65 miliona dinara

LESKOVAC

Nakon završetka radova na sanaciji kolovoza, Brestovac i Pečenjevac biće povezani modernom saobraćajnicom, čije asfaltiranje je danas započelo. To je nova investicija ”Puteva Srbije”, vredna 65 miliona dinara.

Saradnja lokalne samouprave sa nekoliko ministarstava, ”Koridorima Srbije” i Preduzećem ”Putevi Srbije”, rezultirala je do sada izgradnjom ili rekonstrukcijom desetine kilometara državnih saobraćajnica, koje presecaju teritoriju  grada >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Leskovca . Putari su, od jutros, ponovo na deonici puta izmedju Brestovca i Pečenjevca:

–          Rekonstruiše se državni put izmedju ova dva sela, u najmanjoj dužini od 5.000 metara,  a radovi spadaju u program redovnog održavanja. Na trasi izmedju Leskovca i Niša, ”Putevi Srbije” su do sada finansirali rehabilitaciju kolovoza u dužini od 8,2 kilometra, sa preko 86 miliona dinara.Uradjena je deonica na Niškoj ulici, deo saobraćajnice kod Poljoprivredne škole, put Zaslužnje-Leskovac, od Priboja do Pečenjevca. Ako ovoj sumi dodamo 65 miliona,  koliko će koštati danas započeti radovi, kao ostale investicije ”Puteva Srbije” na teritoriji grada Leskovca, dolazimo do cifre od 16o miliona dinara. Zahvaljujem na ovoj podršci u održavanju putne infrastrukture i nadam se da će saradnja biti nastavljena, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Radove izvodi Preduzeće ”Trejs Srbija” i oni će, ukoliko budu tekli planiranom dinamikom, biti završeni za oko 3o-ak dana.

–          Na najkritičnijim deonicama oštećeni asfalt će biti zamenjen novim, a potom će čitava deonica biti presvučena završnim slojem. Tokom trajanja radova, nema izmena režima saobraćaja, već se on odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Na pomenutih 5 kilometara, treba dodati još oko 8oo metara za povezivanje sa već rehabilitovanim deonicama. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, za oko mesec dana, imaćemo kompletno rekonstruisan put od Brestovca do Leskovca, ističe direktor JP”Urbanizam i izgradnja”, Novica Nikolić.

Napomena za vozače je da, ukoliko planiraju da do Niša putuju takozvanim ”starim autoputem”, u vreme potrebno za putovanje ukalkulišu i eventualne zastoje izmedju Brestovca i Pečenjevca.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.