Obnova „Stare lepotice“ za nove generacije

Izvor: juGmedia, 05.Okt.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova „Stare lepotice“ za nove generacije

Do kraja godine Osnovna škola „Svetozar Marković“ bi trebalo da zasija potpuno novim sjajem jer se na njoj uređuje fasada.

Oko 900 učenika će obrazovanje sticati u renoviranoj zgradi jedne od najstarijih škola u gradu, a vrednost celog projekta, koji se finansira iz gradskog budžeta, je 6,1 milion dinara, dok je rok za izvođenje radova je 60 dana.

To je naša najstarija dama pored reke Veternica i odavno je zaslužila da se na njoj uradi energetska efikasnost“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << prokomentarisao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i podsetio da je Leskovac u unapređenje energetske efikasnosti uložio preko 85 miliona dinara.

On je prokomentarisao da svi oni koji kritikuju kako se radovii na „hramovima znanja“ obavljaju u toku školske godine treba da znaju da lokalna samouprava mora da ispoštuje zakonske procedure i završetak tendera.

Ali za razliku od njih koji kritikuju, mi pokrećemo nove proijekte, gradimo i radimo. Završavamo ono što su drugi započeli, ali i ono što smo mi pokrenuli“, naglasio je Cvetanović.

Dodao je da je zapravo „najveća kočnica“ u obnovi mnogih objekata u gradu bila ta što su bili nelegalizovani.

Poput Osmospratnice ili Doma vojske. Evo, sada smo za Dom vojske konkurisali kod resornog misnistarstva za projekat „Kultura u fokusu“ i ako nam to prođe, izvesno je da se će se ostvariti snovi mnogih – da u toj zgradi napravimo Koncertnu dvoranu i da se tu prebaci i Muzička škola“, istakao je prvi čovek Leskovca.

Jedna od većih akcija, koju su pokrenuli juGmedia i Turistička organizacija Leskovac sa popularnim pevačima koji potiču iz Leskovca,  za obnovu Doma vojske je već organizovana spektakularnim „Koncertom do dvorane“ u maju ove godine, na kojoj je od prodaje karata prikupljeno oko milion dinara za ovu namenu:

(VIDEO) Velika humanitarna akcija leskovačkih pevača KONCERTOM DO DVORANE

On je najavio i to da će se sledeće godine raditi fasada Onovne škole „Vasa Pelagić“ u ovom gradu, za šta je iz EU Progresa odobreno 150.000 evra, a grad će u tome učestvovati sa još dodatnih 70.000.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolnica dobila nove dijalizatore, uskoro rekonstrukcija glavne zgrade

Izvor: juGmedia, 05.Okt.2018

Opšta bolnica Leskovac dobila je deset novih uređaja za dijalizu na Službi za nefrologiju u vrednosti od 150 hiljada evra, a danas je najavljeno i da će u narednih mesec dana krenuti rekonstrukcija glavne zgrade izgrađene 70-ih godina...„Prvi deo radova koji obuhvataju energetsku efikasnost iznose...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.