Obilazili završne radove na rehabilitaciji puta Miroševce-Slavujevce

Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilazili završne radove na rehabilitaciji puta Miroševce-Slavujevce

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i grupa novinara obilazili su danas završne radove na rehabilitaciji opštinskog puta OP-47, Miroševce – Slavujevce.

“Vrednost ugovorenih radova iznosila je oko 42,3 miliona dinara. Sredstva za realizaciju ovog ugovora obezbedili su Republika Srbija, Ministarstvo privrede, kroz projekat – „Podrška unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture“ u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iznosu od oko 17,6 miliona dinara i Grad Leskovac u iznosu od oko 24,6 miliona dinara.

Predmet ugovora je bila rehabilitacija kolovoza u dužini od 2305 metara”, rekao je Cvetanović.

“U 2016. godini je realizovan Ugovor o rekonstrukciji puta u dužini od 700 metara vrednosti od oko 4,7 miliona dinara a u 2017. godini kroz Ugovor – Pojačano održavanje pojedinih lokalnih i nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca rekonstruisana je deonica u dužini od 300 metara, čija je vrednost radova oko 2,1 miliona dinara, dodao je Cvetanović.

On je rekao i da je “jedan od glavnih preduslova za značajan privredni i ekonomski rast, kao i za opšti razvoj društva je putna infrastruktura te da se zato grad Leskovac trudi da kontinuirano radi na izrgadnji, rekonstrukciji i sanaciji saobraćajnica”.

” Kroz ovaj ugovor uradjena je kompletna rehabilitacija kolovoza, od izgradnje odvodnih jarkova, preko postavljanja tampona i asfaltiranja u dva sloja, do uredjenja bankina i kompletnog obeležavanja. Dugo smo ga radili, ali smo na kraju zadovoljni kvalitetom i siguran sam da će ovaj put koristiti nekoliko generacija, rekao je vd. direktora JP ”Urbanizam i izgradnja”, Novica Nikolić.

A budući korisnici su danas bili i najzadovoljniji.

” Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi što nam je napravila ovaj ”blagodet”. Posebno hvala gradonačelniku, koji je insistirao na završeku puta, kojim mnogobrojni voćari mogu da otpreme svoje proizvode do hladnjača ili pijaca. Značajan je ne samo žiteljima Miroševca i Slavujevca, već i Drvodelje, Igrišta i ostalih susednih sela, iz kojih deca putuju do škole, a ovim modernim putem će i brže dolaziti ambulanta do gradjana sa ovog područja, rekao je predsednik Saveta MZ ”Miroševce”, Miodrag Ristić.

Član saveta Mesne zajednice Slavujevce, Aleksandar Mitić smatra da će najviše benefita od rekonstruisanog puta, meštani ovog kraja imati u toku zime.

” Sa prvim većim snegom, počinjali su problemi, jer je ovim putem često bilo nemoguće proći, pa su djaci propuštali nastavu. Grdne muke, imali smo i kada je trebalo otići lekaru ili po bilo kom drugom poslu u Vučje i Leskovac. U dogledno vreme, ovaj put će dobiti regionalni karakter, jer spaja opštinu Lebane, preko Leskovca, sa Vranjem. Ovde je voćarstvo primarna grana poljoprivrede, pa ne treba govoriti o značaju ove saobraćajnice za transport robe”, rekao je on.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.