Obezbedite svoje stanove od lopova, upozorava policija

Izvor: juGmedia, 13.Jan.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbedite svoje stanove od lopova, upozorava policija

Iz Policijske uprave Leskovac apelovano je na građane da obezbede svoje stanove tokom večerašnje proslave Nove godine po Julijankom kalendaru, budući da je ranije iskustvo pokazalo da se u to vreme vrši veliki broj krađa.

“Mole se građani da na adekvatan način obezbede svoju imovinu i to da aktiviraju alarmne uređaje ili sigurnosne kamere a ukoliko iste ne poseduju da adekvatan način obezbede svoju imovinu, novac i druge dragocenosti dok će Policijska uprava u Leskovcu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pojačati svoje aktivnosti u cilju efikasnije zaštite lične imovine građana i njihove sigurnosti, pojačanim prisustvom policijskih službenika uz kontrolu vozila, lica u vozilu i prtljaga”, navodi se u policijskom saopštenju.

Analiza stanja bezbednosti na područiju Policijske uprave u Leskovcu, za vreme proslave Pravoslavne nove godine je ukazala, piše dalje, da je neadekvatno obezbeđenje lične imovine, kuća, stanova, prodavnica i poslovnih prostorija, od strane vlasnika dovodilo do povećanja izvršenja krivičnih dela protiv imovine i to krađa i teških krađa, kao i prekomerna i nestručna upotreba pirotehničkih sredstava što može imati za posledicu telesno povređivanje ili izazivanje požara.

Policija je takođe uputila apel građanima da pirotehnička sredstva (petarde, vatrometi, konfete ….) u trenucima slavlja ne koriste “jer upotreba ovih sredstava, koja su sumnjivog porekla, na nestručan način može dovesti do neželjenih posledica i telesnog povređivanja.

Saobraćajna policija će, inače, preduzeti pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim osvrtom na alkoholemiju vozača .

“Podsećamo sugrađane na njihovu građansku dužnost i obavezu da sve sumnjive događaje i lica prijave Policijskoj upravi u Leskovcu, na telefone 016/192 i 016/200-221 “, navodi se u saopštenju.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Leskovačka policija upozorava na krađe tokom proslave „Srpske“

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jan.2017

Oni koji nisu dobro obezbedili svoje kuće, lokale i ostalu imovinu, rizikuju da budu pokradeni, saopštili su iz Policijske uprave u Leskovcu. Analiza koju su uradili pokazuje da za vreme proslave Pravoslavne nove godine ima više „krađa i teških krađa". ..Policija će, kako su saopštili,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.