Izvor: JUGpress.com, 20.Nov.2019, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležili Svetski dan deteta

LESKOVAC

Svetski dan deteta, leskovačka biblioteka obeležila je radionicom ”Reciklirajmo uz knjigu” i izložbom dečjih knjiga na stranom jeziku .Učenici drugog razreda su, koristeći upotrebljeni karton i druge materijale, pravili ukrasno prstenje za salvete.

Ustanovljen 1954. godine, Svetski dan deteta se obeležava kako bi se privukla pažnja javnosti i ukazalo na obaveze svakog društva prema najmladjim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << članovima. Širom sveta, pa i u Srbiji, organizovane su najrazličitije aktivnosti, na kojim se promovišu prava i potrebe dece s jedne, te najbolji načini za njihovo zadovoljavanje, sa druge strane.

Narodna biblioteka u Leskovcu, dečji praznik je obeležila kroz edukativno-zabavnu radionicu ”Reciklirajmo uz knjigu” i predstavljanje dečje literature na enegleskom jeziku iz svog fundusa.

–          Učesnici radionice su djaci drugog razreda Osnovne škole ”Svetozar Marković” i učiteljica Ana Gavrilović. Želimo da im približimo pojam reciklaže, zašto je treba usvojiti kao naviku, kao i činjenicu da otpad može biti dragocen resurs. Uz štednju koju ostvarujemo, istovremeno čuvamo i svoju životnu okolinu i planetu, rekla nam je bibliotekar, Dragana Marinko vić.

Kako smo ušli u svečarsko doba godine, koje počinje slavama, odlučeno je da deca, od recikliranog kartona i drugih materijala, izradjuju ukrasne prstenove za salvete. Okruženi živim bojama traka, cveća i štraseva, mališani su pustili mašti na volju, unapred se radujući što će svoj mali ručni rad, moći da ponesu kući.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.