Izvor: JUGpress.com, 03.Okt.2019, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo sedamdeset godina Okružne organizacije slepih

LESKOVAC

Mi koji povremeno dolazimo u ovaj grad primetimo da se uvek nešto događa, izgrađuju se zaobilaznice, putevi, tržni centri i puno toga u gradu kada je u pitanju infrastruktura. Međutim ni jedan grad neće postati velegrad izgradnjom ovoga što sam pomenuo, on će to postati, između ostalog i zbog toga što će izgraditi jedan korektan odnos prema invalidima, rekao je danas, na svečanosti povodom 70 godina postojanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i rada Okružne organizacije slepih u Leskovcu predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić .

On je ocenio da su “grad Leskovac i rukovodstvo grada ” to prepoznali i da je zato , po njemu “Leskovac ne grad već velegrad”.

Predsednik Okružne organizacije Milivoje Đokić je rekao da je ovo veliki dan za tu organizaciju i najavio potpisivanje pobratimstva sa Gradskom organizacijom slepih i slabovidih lica iz Skoplja.

Zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović je rekla da je 70 godina uspešne udružene borbe za ostvarenje prava slepih i slabovidih vredna divljenja i istakla da grad ceni trud, hrabrost i zalaganje ove organizacije koju je gradonačelnik kandidovao za ovogodišnjeg dobitnika Oktobarske nagrade Grada Leskovca.

„Dva projekta vašeg udruženja za 2019. godine su odobrena i za te namene je iz budžeta grada izdvojena suma od 1.420.000,00 dinara, juče je izvršena podela ugovora a uplaćena su i sredstva za realizaciju svih projekata iz oblasti socijalne zaštite”, dodala je Ranđelović.

Direktorka škole u „Veljko Ramadanović” Zemunu Radmila Laban je govorila o radu škole koja neguje, obrazuje i vaspitava slepu i slabovidu decu od rođenja do 15. godine po redovnom nastavnom planu i programu, ali i srednje škole sa nekoliko obrazovnih profila koja posluje u okviru ove ustanove.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.