Obeležena slava Sveti Vrači

Izvor: juGmedia, 14.Nov.2013, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena slava Sveti Vrači

LESKOVAC – U Domu zdravlja u Leskovcu danas je obeležen praznik posvećen Kozmi i Damjanu u narodu poznat i kaoVračevi ili Vrači, čiji je domaćin bila Ljubinka Golubović.

Rezanju slavskog kolača prisustvovao je veći broj lekara i zdravstvenih radnika Opšte bolnice i Doma zdravlja, direktori ovih ustanova Nebojša Dimitrijević i SlavišaBožić.

Slavsku trpezu za svoje kolege ove godine pripremili >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << su lekari Doma zdravlja u Vučju i domaćin krsne slave SvetihVrača lekar LjubinkaGolubović. Ona je domaćinstvo slave za narednu godinu predala  kolegi Vladimiru Markoviću sa Odeljenja ORL leskovačke bolnice.

Braća Kozma i Damjan, zaštitnici lekarske profesije, živeli su u trećem veku i zbog svoje dobrote od Boga su dobili isceliteljsku moć. Prema predanju, bolesne su lečili ne tražeći za uzvrat ništa pa su u narodu, zbog toga, nazvani Bezsrebrenicima.

Odgajani su u hrišćanskom duhu a stradali su 284.godine od ruku svog nekadašnjeg učitelja.

(Kraj)bdi/mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.