OPTUŽUJE Predsednik Odbora za ljudska prava me držao zaključanu u podrumu? (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 09.Nov.2017, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPTUŽUJE Predsednik Odbora za ljudska prava me držao zaključanu u podrumu? (VIDEO)

Leskovčanka Smilja Zdravković optužila je predsednika Odbora za ljudska prava u Leskovcu Dobrosava Nešića i njegovu ćerku da su je posle rasprave držali oko 20 minuta zaključanu u podrumu zajedno sa komunalnim inspektorom zbog čega je završila u bolnici, ali Nešić demantuje te optužbe i kaže da je sve izmišljotina.

Oni su se uplašili što ću ih tužiti za nelagalni upad u >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << tuđi, naš posed, pa sada naknadno, posle nekoliko dana izmišljaju priče“, kaže Nešić za Jugmediu.

Ovaj slučaj podruma registrovala je policija istoga dana, 4. novembra, napravila belešku na licu mesta i otišla. Ali Zdravkovićeva, koja tvrdi da je bila praktično na kratko lišena slobode od strane civilnh lica, veli da je prava drama nastala posle odlaska policije. Po izlasku iz bolnice ona je ponovo prijavila slučaj. Juče su u policiji svi akteri nemilog događaja dali izjave, po nalogu tužioca Osnovnog suda, a žena je podnela krivičnu prijavu protiv Nešića i njegove ćerke.

U razgovoru za Jugmediu ona priča o stravičnoj situaciji u kojoj se našla.

Molila sam i preklinjala da me puste, lupala na vratima. Marija mi je govorila: “Tu ćeš ostati, tu češ završiti“, a Dobrosav: “Tek sada ćeš saznati ko je Dobri Nešić, tek sada ćeš videti šta sve mogu da uradim“, priča žena.

Njenu celu izjavu pogledajte dole u video zapisu.



Desilo se to u podrumu zgrade pored kompleksa Bagat u centru Leskovca, u onoj zgradi gde je nekada bila Agrobanka. Zdravkovići su hteli da uvedu vodu u svoj izadati lokal u Bagatu koji se lepi za staru zgradu u kojoj Nešićeva ćerka Marija Pejatović drži školu engelskog jezika, u svojim prostorijama. Pejatovićeva je vlasnica jednog dela podruma, kroz koji su Zdravkovići, kako tvrde, po odborenju druge vlasnice podruma, bušili rupu za vodovodnu cev.

To je bio jedini mogući način da uvedemo vodu. Ključ od podruma nam je dala Dragana koja je posle u prisustvu Nešića negirala, a nama kasnije rekla da nije smela da prizna od straha“, tvrdi naša sagovrnica.

Komunalni inspektor se tu našao privatno, kao ispomoć oko bušenja otvora bušilicom. On potvrđuje ceo slučaj, s tim što kaže da je izbegao zaključavanje u podrumu odgurnuvši vrata.

Ja sam i posle toliko dana u šoku zbog onoga što sam doživeo. Radeći posao komunalnog inspektora, susretao sam se sa raznim situacijama, ali ovako nešto nisam doživeo i to od čoveka koji se bavi ljudskim pravima i od njegove porodice, a kasnije sam čuo da su ćerka i zet intelektualci. Bilo je strahovito, pretili su vređali, više puta su me slikali pa su, kako čujem, slike nosili kod gradonačelnika, prete mi da ću posao da izgubim, a ja sam tamo bio samo običan radnik“, jada se čovek, koji kaže da ga za  sada niko od pretpostavljenih nije zvao.

Nešić s druge strane tvrdi da nije bilo ni jedne jedine reči uvrede sa njegove i od strane članova njegove porodice, a u podrumu je pored njega i njegove ćerke bila i njegova supruga i njegov zet.

Ja sam u policiji izjavio da ću ih tužiti i za terorizam i to po pet osnova, a osnovni je da sumnjam da su hteli u tu rupu da postave bombu. Ja znam ponekada da opsujem, ali tamo u tom podrumu nisam izgovorio ni jednu ružnu reč, ni ja ni članovi moje porodice, sve je to izmišljotina“, kaže Nešić.

Na video snimku dole pogledajte celu izjavu Dobrosava Nešića, koji objašnjava da je reagovao kao otac te da je posle tog sukoba njegova ćerka povraćala i da celu noć nije spavala.



Inače, Marija Pejatović, Nešićeva ćerka, je od ranije u sukobu sa Zdravkovićima koje je tužila i dobila na sudu zbog popucalih zidova na prostorijama škole jer je voda sa tada još nedovršene zgrade Zdravkovića kvasila zidove stare zgrade, odnosno, njene prostorije, na kojima su tokom gradnje nove zgrade zatvorena četiri školska prozora.

Jugmedia nije mogla danas da dođe do tužioca Osnovnog suda u Leskovcu, jer je bila na seminaru, koja će o celom slučaju “ podrum “ dati poslednju reč, a to može da potraje. Nezavisno od odluke tužioca, obe strane najavljuje privatne tužbe, Smilja Zdravković za otmicu i nezaknito lišavanje slobode, Nešić za nezakoniti upad na privatni posed, a možda i za terorizam.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.