Izvor: JUGpress.com, 22.Jul.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O “Savremenoj egipatskoj umetnosti” u muzeju u sredu

LESKOVAC

Narodni muzej u Leskovcu i grad Leskovac, u saradnji sa ambasadom Egipta, u sredu 24. jula 2019. godine, sa početkom u 13 časova organizuju predavanje na temu „Savremena egipatska umetnost“.

Predavanje će držati Hanafi Mahmud (Hanafy Mahmoud) i Asma El Desoki (Asmaa El Dessouky), umetnici iz Egipta.

Asma El Desoki asistent na katedri za grafiku na Fakultetu lepih umetnosti Helvan univerziteta u Kairu i Hanafi Mahmuda, čija je stvaralaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zasnovano na bliskom posmatranju senzualne i psihološke dimenzije ljudskog života tokom svog boravka u Srbiju, obilaze srpske umetnike i sa njima razmenjuju svoja iskustva o razvoju savremene umetnosti.

Iz Narodnog muzeja pozivaju sve zainteresovane, pre svega buduće likovne umetnike, da dođu na predavanje i razmene svoje umetničko iskustvo.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Predavanje o savremenoj egipatskoj umetnosti u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jul.2019, 12:53

Sa egipatskim umetnicima koji stvaraju danas i njihovim delima moći će da se upoznaju Leskovčani, na predavanju koje će se održati u sredu, 24. jula od 13 sati u Narodnom muzeju. O savremenoj egipatskoj umetnosti govoriće Hanafi Mahmud i Asma El Desoki, a ulaz je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.