Novi nesporazumi: Skinuta predstava nedelju dana pre premijere

Izvor: juGmedia, 06.Okt.2013, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi nesporazumi: Skinuta predstava nedelju dana pre premijere

LESKOVAC – Nedavano izabrani v.d. direktora Narodnog pozorišta u Leskovcu, Stanislav Grujić, skinuo je dečju pedstavu sa repertoara nedelju dana pre premijere, što je izazvalo nove nesporazume u ovoj kući.

Dečju predstavu spremao je domaći reditelj Stojan Mladenović za predstojeću dečju nedelju, ali je novi direktor procenio da ona neće moći da bude na vreme završena pa je angažovao Ljubišu Barovića >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da svoj uigrani komad “Carevo novo odelo”, uradi sa leskovačkim glumcima.

“Prekinut je rad na predstavi Stojana Mladenovića zato što sam procenio da nije u fazi koja nama osigurava da možemo da izađemo 7. oktobra pred decom”, objašnjava Grujić i dodaje da predstva nije skunuta sa repertoara.

Stojan Mladenović, magistar režije i jedini reditelj u pozorištu, ocenjuje da se radi o hiru i pokušaju njegove diskreditacije.

“Da bi se diskreditovao smišlja se priča da sam nesposoban. Ovakav antagonizam tumačim činjenicom da sam podržao Zorana Rakića za direktora a ne Grujića, iako mi je Rakić tri puta davao otkaz”, priča Mladenović.

Na ansamblskoj predstavi je sa prekidima radio mesec i po dana i stiglo se skoro do generalne probe, scenografije i kostima.

“Grujić je odgledao 15 minuta probu i reko da to ništa ne valja”, sutradan je saopštio da se predtsava prekida, a ja saznajem da je odluka da se anagažuje drugi reditelj doneta mnogo ranije”, tvrdi Mladenović, koji je radio adaptaciju i dramatizaciju, kako bi se uštedeleo.

Grujić pak smatra da se Narodno pozorište ne može “svesti na jednu ličnost”, pod izgovorom da je to najeftinija varijanta.

“Radio je dečje i večernje predstave, ne može se sve podrediti ukusu i umetničkom kriterijumu jednog čovela”, veli novi prvi čovek leskovačkog pozorišta, glumac po profesiji.

Mladenović tvrdi da posle skidanje predstave sa reportora u pozorištu vlada negativna klima.

“Sa mnom niko ne sme da razgovara. Razumem ja taj strah, mada se ja ne bojim jer se branim radom i kvalitetom”, dodaje.

Inače, dečja predstava “Carevo novo odelo” Ljubiše Barovića moći će naredne nedelje da se vidi od 10, 12 i 14 sati u bioskopu Kulturnog centra.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Haos u leskovačkom pozorištu

Izvor: OkRadio.rs, 06.Okt.2013

Nedavano izabrani v.d. direktora Narodnog pozorišta u Leskovcu, Stanislav Grujić, skinuo je dečju pedstavu sa repertoara nedelju dana pre premijere, što je izazvalo nove nesporazume u ovoj kući. Zbog predpostavke da predstava nije spremna, umesto komada leskovačkog reditelja Stojan Mladenović,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.