Novi drvoredi u nekoliko gradskih ulica

Izvor: juGmedia, 11.Apr.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi drvoredi u nekoliko gradskih ulica

Samo u Svetoilijskoj ulici je jutros posađeno tridesetak mladih sadnica jasena, a kako nam je rečeno, ovo drvo će krasiti drvorede još nekoliko gradskih ulica čija se rekonstrukcija završava ovih dana.

Zamenjene su i listopadne puzavice, ili penjačnice, koje su umesto drveća posađene na drugoj strani Svetoilijske ulice jer, za razliku od Mlinske, u ovoj nisu uspele da se očuvaju.

Ovo ukrasno šiblje su Leskovčani prozvali Milenkovim puzavicama jer je ideja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za njihovu sadnju  potekla od nekadašnje Direkcije za urbanizam i izgradnju sada JP „Direkcija i urbanizam“ Leskovac, na čijem je čelu arhitekta Milenko Milenković.

Mi bi ih nazvali zapravo cvećarkinim puzavicama, jer jedina koja je uspela da formira stablo celom dužinom stuba jeste ona koja se nalazi ispred jedne od cvećara u ovoj ulici i koju, po tvrdnjama komšija, cvećarka redovno zaliva, neguje i pazi od vandala koji bi da je počupaju.

Kako zapravo izgledaju ove puzavice kada procvetaju, pogledajte klikom na link ispod:
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.