Izvor: JUGpress.com, 27.Feb.2020, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi “Roštiljko” najznačajniji projekat Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

LESKOVAC

Kao jedan od najznačajnijih projekata koji će biti realizovan 2020. godine direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga danas je navela turističkog voza koji je već kršten sa “Roštiljko”.

Ovaj voz bi trebalo da bude nabavljen kroz projekat koji zajedno realizuju grad Leskovac, Turistička organizacija i opština Elin >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Pelin u Bugarskoj kroz IPA program prekogranične saradnje.

Predsednik Skupštine osnivača Goran Cvetanović je o vozu rekao sledeće:

„Projekat koji predviđa nabavku i puštanje u rad ovog turističkog voza po najsavremenijim standardima Evropske unije, simbolično je nazvan „Magija sinergije“ jer će ga zajednički sprovoditi grad Leskovac, Turistička organizacija i opština Elin Pelin u Bugarskoj Projekat će se finansirati iz IPA fondova prekogranične saradnje Srbija – Bugarska.

Centar za razvoj je pripremao i projekte za program prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija čiji se rezultati prvog kruga očekuju ovih dana. S tim u vezi značajan je bio projekat „Parnerstvo i izgradnja kapaciteta, put do održivog razvoja“ koji je omogućio gradovima i opštinama Jablaničkog i Pčinjskog okruga da pronađu partnere iz Severne Makedonije. Tokom trajanja ovog projekta u prošloj godini, napravljeni su kontakti koji su rezultirali partnerstvima koja su pretočena u brojne projekte, rečeno je danas na sednici Skupštine osnivača.

A osnivače , grad Vranje i opštine Jablaničkog i Pčinjskog okruga su u najvećem broju predstavljali predstavnici ali ne i predsednici opština i gradonačelnik.

Samo iz tri opštine su bili predsednici, Vlasotince, Bojnik i Medvedju.

Nije bio prisutan ni predstavnik Regionalne privredne komore Leskovac.

Zato su prazne stolice popunjavale članice kabineta Cvetanovića.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.