Nova stranka: visoki ciljevi – niski dometi vlasti

Izvor: juGmedia, 18.Dec.2013, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka: visoki ciljevi – niski dometi vlasti

LESKOVAC – Lokalne vlasti u Leskovcu smenjuju jedna drugu ali vladajuće stranke ne pokazuju spremnost da menjaju sebe. Imaju visoke ciljeve, niske domete i uvek nađu oporavdanje za to, rečeno je danas na konferenciji na novinare Povereništva Nove stranke u Leskovcu.

Jovan Jović, član Povereništva rekao je da se krše osnovna ljudska prava kao što su pravo na rad i sloboda medija za šta nisu potrebne velike pare već iskrena spremnost lokalne vlasti da se usredsredi na >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rešavanje ovih problema.

Da bi se u gradu, koji ima preko 30 hiljada nezaposlenih, osetilo bitno poboljšanje neophodno je otvoriti najmanje deset hiljada radnih mesta a za to su potrebne nove investicije i ekonomski programi kojih nema ni u najavama. To je glavni cilj Nove stranke i budućeg Gradskog odbora Nove stranke u Leskovcu koji će biti izabran na osnivačkoj konferenciji 28. decembra i kojoj će, kako je najavljeno, prisustvovati Zoran Živković i članovi najužeg rukovodstva stranke.

 Nova stranka, kao stranka centra, slediće politiku koju je utemeljio pokojni premijer Zoran Đindđić a to znači da problemi u Srbiji teba da se rešavaju sistemski a ne tako što će se menjati lideri.Suština je rešiti visoku stopu nezaposlenosti za šta su neophodne nove investicije a Leskovac ovog trenutka ima oko 100 hektara komunalno opremljenog prostora koji se može ponuditi investitorima, rekao je Bratislav Stamenković, član Povereništva Nove stranke u Leskovcu.

On je naglasio da zapšošljavanja u javnom sektoru dovode do novih nameta na građane i da služe za manipulaciju i samih članova stranaka koje su na vlasti.

(kraj)bdi/ena
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.