Nova stranka traži reforme

Izvor: juGmedia, 20.Jul.2013, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka traži reforme

LESKOVAC – Program i ciljeve partije ali i rešenja koja nude u oblasti reforme političkih institucija, pravosuđa i ekonomskog sistema promovisali su danas članovi Nove stranke na platou ispred Robne kuće.

Potpredsednica Nove stranke, Olivera Ković istakla je da ova partija smatra da treba krenuti od reforme političkog sistema koja bi podrazumevala smanjenje broja poslanika u republičkoj skupštini i njihovu veću odgovornost.

„Želimo da izborni sistem bude >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << mešovit: na lokalu većinski, a u Srbiji dvotrećinski kako bi bila prisutna zastupljenost svih građana Srbije i ono što je najbitnije je da zagovaramo kancelarski sistem u kome ćemo imati jednog premijera i devet ministara“, kazala je potpredsednica Nove stranke, Olivera Jović

Akcija promovisanja Nove stranke organizovana je danas u preko 30 gradova Srbije. Tokom akcije članovi i funkcioneri stranke sa građanima su razgovarali o pitanjima koja ih muče. U narednom periodu biće predstavljanje programa Nove stranke iz oblasti zdravstva, socijalne politike i infrastrukture.

Ono što se posebno naglašava jeste podatak da čak 70 odsto članova ove stranke do sada nije bilo u nekoj političkoj organizaciji.  Takođe, I 5 od 10 članova Predsedništva nisu bili članovi neke partije

(Kraj)ena
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.