Nova predstava i dva gostovanja tokom aprila u leskovačkom Pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova predstava i dva gostovanja tokom aprila u leskovačkom Pozorištu

Ljubitelji pozorišta će i u aprilu moći da uživaju u predstavama u Leskovcu. Osim novog komada Svici koji priprema leskovačka trupa, publika će moći da odgleda i dve gostujuće predstave, a na repertoaru su i 2 predstave za decu.

Već u utorak, 2. aprila od 20 sati, Leskovčani će moći da vide monodramu Ispovest Dmitrija Karamazova, a na scenu će izaći Nebojša Dugalić. Cena ulaznice za ovu gostujuću predstavu je 600 dinara. Dugalić pred leskovačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << publikom 2. aprila, foto: Narodno pozorište Leskovac

Tri dana kasnije, u petak, 5. aprila od 20 sati, na repertoaru je priča o uticaju telelvizije na mlade - Polovnjače, u kojoj igraju glumci Narodnog pozoriša u Leskovcu.

Nedelja u leskovačkom Pozorištu namenjena je najmlađima koji će od 12 sati moći da pogledaju Mališu u zemlji knjiga. Istog dana, od 20 sati gostuje Narodno pozorište iz Prištine.

Publika će moći da pogleda Razvojni put Bore Šnajdera u izvođenju prištinskih glumaca. Ovo delo, inače, proglašeno je za najboji dramski posleratni tekst - kažu u Pozorištu.

U petak, 12. aprila od 20 sati, na sceni je komedija Putovanje kroz gusto granje, dok će u nedelju, 14. aprila, u pozorište ponovo moći najmlađi, a igra se Sunđerko Bob. Ponovno izvođenje Strindbergovog Oca, publika će moći da pogleda u petak, 19. aprila. U aprilu i 2 predstave za decu, foto: Narodno pozorište Leskovac

Mesec april Narodno pozorište u Leskovcu zatvoriće premijerom predstave Svici, rađenu po dramskom tekstu hrvatske spisateljice Tene Štivičić, a režiju potpisuje Ksenija Krnajski.

Zanimljiva i savremena priča. Radnja se dešava na aerodromu, gde su, zbog smetova, obustavljeni svi letovi. Fragmentarno pratimo sudbine ljudi koji satima čekaju - kažu u Pozorištu.

Detaljne informacije o ceni karata mogu se dobiti na telefon 016/ 236 333, a mogu se i rezervisati onlajn na sajtu Pozorišta.

Utorak, 2. april

20:00 - Fjodor Dostojevski, Ispovest Dmitrija Karamazova, Nebojša Dugalić, gostovanje

Petak, 5. april

20:00 - Lik Hibner, Polovnjače, po motivima frame Nakaze

Nedelja, 7. april

12:00 - Ljubiša Barović, Mališa u zemlji knjiga, predstava za decu

20:00 - A. Popović, Razvojni put Bore Šnajdera, gostovanje - Narodno pozorište Priština

Petak, 12. april

20:00 - B. Marković, Putovanje kroz gusto granje, igra Dragan Marjanović

Nedelja, 14. april

12:00 - Marija Puškarov Popović, Sunđerko Bob, predstava za decu

Petak, 19. april

20:00 - August Strindberg, Otac, režija: Miloš Jagodić

Četvrtak, 25. april

20:00 - Tena Štivičić, Svici, režija: Ksenija Krnajski - premijera

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

April u niškom Narodnom pozorištu - dva gostovanja i bez premijera

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2019, 10:09

Ljubitelji pozorišne umetnosti u aprilu će u Narodnom pozorištu moći da vide dva gostovanja i to komad "Balava" Dunje Matić Beo arta i "Hroniku palanačkog groblja" po tekstu Isidore Sekulić, a u izvođenju Kruševačkog pozorišta. Pored toga, Nišlije će moći da pogledaju još 7 predstava niškog...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.