Izvor: JUGpress.com, 18.Sep.2019, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova nagrada za Marka i Vekovnike

LESKOVAC

Na Međunarodnoj konferenciji „Kragujevac, godine devete“ u Kragujevcu strip iz serijala „Vekovnici” „Jeftino i skupo” scenariste Marka Stojanovića i crtača Sabahudina Muranovića Murana osvojio najveću nagradu festivala, „Kragujevačkog pobednika”. Ovo je drugi put da Stojanović osvaja ovu nagradu, što ga i čini jedinim strip autorom u njenoj istoriji koji ju je dobio više puta. Gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << istovremeno na 13. novosadskom strip vikendu otvorena je izložba „Vekovnici, godina dvanaesta”, posvećena ovom serijalu. Uz gostovanje Marka Stojanovića urađena je i promocija novog, desetog albuma pod nazivom „Baron i teror”, čiji je objavljivanje pomogla lokalna samouprava. „Vekovnici“ su, verovatno, najizlaganiji srpski strip serijal, budući da su do sada u Srbiji izlagani u Zaječaru, Valjevu, Somboru, Valjevu, Leskovcu, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao u inostranstvu u Sofiji i Slivenu (Bugarska), Laktašima (Bosna i Hercegovina), Herceg Novom (Crna Gora) i Moskvi (Rusija).

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.