Nova komasacija u leskovačkom kraju

Izvor: juGmedia, 20.Okt.2013, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova komasacija u leskovačkom kraju

LESKOVAC -  Uprava za poljoprivredno zemljište pri Ministarstvu poljoprivrede dogovorila je sa  predstavnicima- „Navipa“, „Rubina“, Uprave za privredu i poljoprivredu grada Leskovca i ALER početak nove komasacije.

Po okončanju komasacije 800 hektara budžet grada Leskovca  mogao bi računati da dodatni priliv od sedam miliona dinara godišnje. 

Reč je o zemljištu u selima Donje Stopanje, Vinarce, Priboj, Milanovo i Podrince, koje je u vlasništu države, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << „Navipa“ i „Rubina“.

„Od 800 hektara, oko 500 je državnom vlasništvu. Međutim, sve parcele su izuzedno „isprepletane“, pa nije moguće jasno razgraničenje. Zbog toga Leskovac nije bio u mogućnosti da državnu zemlju ponudi na licitaciji, odnosno da je da u zakup. Kada komasacija bude gotova, konačno ćemo znati šta je čije i čime se raspolaže“, naveo je direktor Agencije za lokalni ekomski razvoj Leskovca, Bojan Tojaga.

Očekivana cena godišnjeg zakupa, po hektaru je oko 150 evra.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.