Noć knjige u Leskovcu: Ne se beči na reči i budi uz knjigu

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2013, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć knjige u Leskovcu: Ne se beči na reči i budi uz knjigu

LESKOVAC – U Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Leskovcu, kao i u mnogim bibliotekama u Srbiji, sinoć je održana Noć knjige, ove godine pod nazivom „Budni uz knjigu“.

Od 17 do 24 časa leskovačku biblioteku posetilo je nekoliko stotina, pretežno mladih, ljubitelja knjiga a više od 200 iskoristilo je popust od 50 posto da se učlane i koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << knjige Biblioteke.

Tokom Noći knjige održana je i zanimljiva kreativna radionica koju su slikar Joškin Šiljan i pesnik Dejan Đorđević nazvali – Ne se beči na reči.

Oni su sa đacima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ crtali i oslikavali teme na zadatu reč i to leskovačkom dijalektu. Reči su birane iz poznatog Rečnika leskovačkog govora Brane Mitrovića pa su se tako kao ideja ili motiv za crtež ili stih našle reči – bačalače, drndanje, kaljav ili aljča.

Deca su smišljala kako da ih pretvore u crtež ili ili tekst a sve vreme gudački duo „Momento“, Jovana Kražić i Bogdan Jovanović, izvodili su klasičnu i popularnu muziku.

Ana Cvetanović, bibliotekar i urednica Biblioteke kaže da među ljudima raste interesovanje za knjigu i da je Biblioteka najposećenija kulturna ustanova u Leskovcu kroz koju dnevno prođe blizu 300 građana.

(Kraj)bdi

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Promocija knjige: Zapisi o Nišu

Izvor: Studnel.com, 14.Dec.2013

Sinoć je u Narodnoj biblioteci Stevan Sremac održana promocija knjige Zapisi o Nišu, čiji je priređivač istoričar Milan Ranđelović. Ova knjiga je zbornik 133 teksta koje su o Nišu zabeležili ljudi različitih interesovanja i profesija kroz istoriju, tačnije od 269. do 1877. godine. Na promociji...

Nastavak na Studnel.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.