Noć istraživača 2018

Izvor: JUGpress.com, 28.Sep.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć istraživača 2018

LESKOVAC

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju održana je manifestacija „Noć istraživača 2018”. Leskovac se po drugi put našao na mapi gradova koji su se priključili Evropskoj noći istraživača. U toku nedelje učesnici, đaci osnovnih škola, su prošetali kroz arheološko nalazište „Caričin grad“, Hisar, hidrocentralu u Vučju, ali su i bili u prilici da učestvuju u raznim radionicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da vide predstavljanje starih običaja i nesvakidašnjih zanata, kao i čuveno poselo i bogatu gastronomiju.

„Slogan ovogodišnje „Noći istraživača“ je „Istražuj kroz noć, znanje je moć“ i vodi nas kroz kulturno i istorijsko nasleđe“, rekla je otvarajući manifestaciju članica Gradskog veća Brankica Stamenković i i dodala da je briga o očuvanju kulturnog nasleđa u 21. veku obaveza ne samo nadležnih institucija, već i moralna uloga celokupnog savremenog društva, koje prepoznajući značaj kulturne baštine stvara i uslove za njeno očuvanje i u budućnosti.

Emina Jovanović, direktorka centra, zahvalila na saradnji Centru za promociju nauke i lokalnoj samoupravi.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.