Nikola Mikić osvojio prvu nagradu na takmičenju mladih operskih pevača

Izvor: juGmedia, 02.Dec.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Mikić osvojio prvu nagradu na takmičenju mladih operskih pevača

LESKOVAC – Student treće godine Fakulteta muzičkih umetnosti Univerziteta u Nišu Nikola Mikić (22) iz Leskovca osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju solo pevača “Nikola Cvejić” u Rumi.

Ovaj Leskovčanin, koji se takmičio u trećoj kategoriji, 1987. godište i stariji, oduševio je žiri sa operskom divom Radmilom Bakočević  na čelu, i iza sebe ostavio iskusnije i tri godine starije takmičare, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << a kao pobednik briljirao je na solo koncertu.

“Svako takmičenje potvrda je da se iz Niša, odnosno, Leskovca, može stati rame uz rame sa fakultetima iz naše zemlje i okruženja”, ne krije zadovoljstvo Nikola, koji je na istom takmičenju i prošle godine osvojio prvo mesto.

Ovo nije prva Nikolina nagrada.

Na međunarodnom takmičenju 2009. godine u Beogradu osvojio je treću nagradu “Petar Konjović” u predkategoriji. 2010. u Rumi je osvojio drugo mesto u prvoj kategoriji (prva nagrada nije dodeljena), a prošle godine je na istom međunarodnom takmičenju osvojio prvo mesto u drugoj kategoriji.

Ima i zapažene nastupe.

Dva puta je kao solista nastupao sa Simfonijskim orkestrom u Nišu (2011. i 2012. godine). Solo nastupe imao je i u Leskovcu, na muzičkim svečanostima koje su organizovali MŠ „Stanislav Binički“ i grad Leskovac. U Leskovcu je sa kamernim orkestrom Amoroso oktobra ove godine nastupao kao solista i na “Muzičkim susretima dr Mira Ivanović”.

Nikola se već priprema za novo takmičenje međunarodnog karaktera u Beogradu, gde će 16. decembra pokušati da u svojoj kategoriji osvoji prestižnu nagradu “Lazar Jovanović”.

Za uspešan put ka zvezdama duguje, kaže, profesorima i porodici.

“Imam sjajne profesore i sjane roditelje, koji se u ovoj krizi žrtvuju za moje školovanje i od kojih dobijam maksimalnu podršku. Zato je moj uspeh, zajednički uspeh. Nadam se da će se i moje ime jednog dana naći među velikim muzičkim imenima iz Leskovca i da će Leskovac, osim po Roštiljijadi, biti prepoznatljiv i po priznatim muzičkim talentima”, priča Nikola, jedan od retkih muških operskih vokala na jugu Srbije.

Nikola Mikić studira solo pevanje u klasi profesorke Violete Pančetović- Radaković. Završio je nižu i srednju muzičku školu “Stanislav Binički”, odsek vokalno instrumentalni, u klasi profesorke Jelene Radosavljević.

Nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima osvajao je i kao učenik, a za svoj talenat je, kaže, zahvalan genetici, odnosno roditeljima.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.