Nesporazumi koče poljoprivrednike da dobiju subvencije

Izvor: juGmedia, 26.Jul.2013, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesporazumi koče poljoprivrednike da dobiju subvencije

LESKOVAC –  Agencija za lokalni ekonomski razvoj(ALER) već pet dana ne prima dokumentaciju kojom poljoprivrednici sa područja Leskovca potražuju subvencije iz gradskog budžeta.

Direktor ALER-a Bojan Tojaga pojašnjava da je to morao da učini kako ne bi prekršio zakon, jer njegovi službenici obavljaju poslove za račun Fonda za razvoj poljoprivrede bez ikakvog pravnog osnova.

Međutim, u Fondu ističu da >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << to nije tačno i da je Skupština grada ta koja je zadužila Agenciju da za njihove potrebe sprovodi sve stručne, administrativne i tehničke poslove jer, iako su posebno pravno lice, nemaju zaposlene.

Uprkos problemima do sada je podneto  više od 450 zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od oko 22 miliona dinara. Najveći broj zahteva predali su seljaci koji su nabavili novu mehanizaciju. Njih 305 potražuju oko 13 miliona dinara, 137 povrtara zahteva oko osam miliona, a jedanaest voćara tek pola miliona dinara. Ovo je četvrta godina kako Leskovac direktno iz budžeta stimuliše razvoj poljoprivrede. Prve godine je izdvojeno pet, druge više od 20, dok je prošle godine budžetom bilo opredeljeno 60 miliona dinara.

Ukupan iznos ovogodišnjih sredstava predviđen konkursom Fonda za razvoj poljoprivrede je 118,5 miliona dinara.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Administracija koči popljoprivrednike

Izvor: OkRadio.rs, 27.Jul.2013, 12:32

Poljoprivednici u Leskovcu od ponedeljka ne mogu da konkurišu za subvencje iz gradskog budžeta, jer postoji nesporazum oko toga u čijoj je to nadležnosti. Do ponedeljka dokumentaciju su predavali Agenciji za lokalni ekonomski razvoj (ALER), ali oni više ne primaju zahteve.   Direktor ALER-a...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.