Neslavni rekord: 34 Leskovčana povređena na poledici

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2013, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neslavni rekord: 34 Leskovčana povređena na poledici

LESKOVAC – U Službi uregentne medicine u Leskovcu danas je zabeležen neslavni rekord jer je su za 8 časova 34 Leskovčana zatražila pomoć posle pada na poledici, od kojih je 10 polomilo ruke i noge.

Povrede su se dogodile u periodu od 7 do 14 časova.

Načelnik urgentne medicine Milan Stojković kaže da je na Odeljenju ortopedije zadržano 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovčana. „Deset pacijenta je zbrinuto zbog preloma ruku i nogu, najviše zbog preloma kuka pri padu na zaleđenim trotoarima i kolovozima“, kazao je Stojković agenciji Jugmedia.

Medicinsko osoblje je radilo kao na pokretnoj traci, a u čekaonici je vladala nervoza.

„Ovoliki broj pacijenata sa ovolikim brojem povreda i preloma usled povređivanja se ne pamti u istoriji naše službe“, dodaje Stojković.

Služba urgentne medicine u Opštoj bolnici u Leskovcu osnovana je 2000. godine, a Stojković je bio jedan od njenih osnivača.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.