Neophodna pomoć Grada leskovačkim privrednicima

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodna pomoć Grada leskovačkim privrednicima

Na sastanku privrednika iz drvnoprerađivačke industrije sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem istaknuto je da lokalna samouprava treba da unapredi poslovno okruženje koje će biti pogodno za rast mikro i malih preduzeća.

Prezentovana je i anketa o mišljenju privrednog sektora koju je sprovela Agencija za lokalni ekonomski razvoj.

Sugestije i preporuke koje su privrednici izneli prilikom anketiranja su da Gradska uprava bude otvorenija za kontakt, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << razgovor i pomoć, posebno kada su u pitanju mala preduzeća i privrednici.

Ako uporedimo rezultate mišljenja o lokalnoj samoupravi, Leskovcu kao mestu za poslovanje i Leskovcu kao mestu za život, najbolju prosečnu ocenu dobio je grad kao mesto za poslovanje, dok je najlošije ocenjen po kvalitetu života uopšte - istaknuto je u izvršenoj analizi nakon anketiranja.

Kao dobru mogućnost anketirani su videli omogućavanje povoljnih kredita malim i srednjim preduzećima za razvoj budućeg poslovanja.

U Leskovcu i okolini trenutno radi 149 preduzeća iz oblasti drvne industrije.

Gradonačelnik je pozvao privrednike da konkurišu za subvencije za otvaranje novih radnih mesta koje će biti dodeljene i ove godine iz gradske kase.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.