Izvor: JUGpress.com, 06.Jul.2020, 12:20

Nemanja Tomić, učenik generacije OŠ “Milutin Smiljković” Vinarce

LESKOVAC

Učenik VIII/1 razreda OŠ “Milutin Smiljković” u Vinarcu, Nemanja Tomić, jednoglasnom odlukom članova Nastavničkog veća izabran je za učenika generacije školske 2019/2020. godine. Nemanja je rođen 8.2.2006. godine u selu Donje Stopanje. OŠ “Milutin Smiljković” pohađao je od prvog razreda i sve vreme bio “vođa” svoje generacije u svakom smislu tih reči. On je, pre svega, druželjubiv, komunikativan i otvoren. Nesebično je pomagao drugarima iz odeljenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Voleo je da ih motiviše i pokrene u radu što ga čini omiljenim u odeljenju. Njegovi predmetni nastavnici kažu da je kulturan, pošten i samostalan u radu. Vredno je radio sve domaće zadatke i uvek tražio još koji složeniji zadatak. Veoma je zainteresovan za učešće i u vannastavnim aktivnostima škole. Voli da glumi i igra folklor. Zato se posebno istakao učešćem u dramskoj, folklornoj, ali i u novinskoj sekciji. Osim školskih aktivnosti, Nemanja ima vremena i za svoj hobi – folklor. Naime, aktivan je i višegodišnji član prvog ansambla KUD “Lemind” iz Leskovca. Veliki je ljubitelj životinja.

Neki od njegovih uspeha na raznoraznim takmičenjima su:

razred:

Srpski jezik, školsko takmičenje, 1. mesto,

Istorija, školsko takmičenje, 2. mesto,

Biologija, opštinsko takmičenje, 2. mesto;

razred:

Matematika, učešće na opštinskom i okružnom takmičenju,

Srpski jezik, školsko takmičenje, 1. mesto,

Biologija, školsko takmičenje, 2. mesto;

razred:

Matematika, učešće na opštinskom i okružnom takmičenju;

razred:

Srpski jezik, Književna olimpijada, školsko takmičenje 2. mesto, opštinsko takmičenje 3. mesto,

Biologija, školsko takmičenje, 2. mesto,

Ruski jezik, učešće na opštinskom takmičenju.

Iz OŠ „Milutin Smiljković“ poručuju da su ponosni što je škola izrodila jednog ovakvog učenika, a pre svega čoveka, te da se nadaju da će i u budućim generacijama imati bar još po jednog vrednog i poštenog učenika, kakav je Nemanja Tomić bio u svojoj generaciji.

Nemanja planira da školovanje nastavi u leskovačkoj Gimnaziji, na matematičkom smeru.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.