Nebojša Kocić poklonio svoj klavir LKC-u

Izvor: juGmedia, 15.Mar.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Kocić poklonio svoj klavir LKC-u

LESKOVAC– Poznati leskovački muzičar Nebojša Kocić poklonio je svoj polukoncertni klavir Leskovačkom kulturnom centru (LKC) u kome, inače, radi kao pomoćnik direktora.

„Ovde sam proveo trideset godina i ovaj dom kulture smatram svojom drugom kućom. Želeo sam da poklonim klavir na kome smo vežbali ja i moja deca i poželeo sam da sada, u ovom obnovljenom i osveženom prostoru, na njemu vežbaju deca ovog grada“, rekao je Nebojša Kocić.

Zahvalnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za ovaj lep poklon uručio mu je Slaviša Stefanović, direktor Leskovačkog kulturnog centra.

Na  prigodnoj svečanosti, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Goran Cvetanović i Suzana Stanković Ilić, načelnica Uprave za društvene delatnosti, Stefanović je rekao da su zaposleni u LKC-u za godinu i po dana uspeli da dug od 30 miliona dinara, uz podršku lokalne samouprave, svedu na milion dinara.

Pohabani pod hola zamenjen je novim, uz saglasnost i idejno rešenje Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Nišu.

Urednica likovnog programa LKC-a Biljana Bošković, kazala je da ovaj prostor, koji se koristi za razna kulturna zbivanja, sada izgleda impresivno i nazvala ga „black and white hall“.

Prvi nastup na poklonjenom klaviru, koji će ubuduće stajati u ovom holu, imao je finski pijanista Iki Ovaskainen, inače umetnički saradnik Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. On je izveo popularnu i često izvođenu Šopenovu Revolucionarnu etidu br 12.

(Kraj)bdi

#scca, #scca_preview{ background-color: #F3F3F7; color: #707070; font-size: 12px; padding: 10px; border: 1px solid #DEDEE3; } Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Administratorima juGmedia portala se možete obratiti ovde.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.