Izvor: JUGpress.com, 04.Mar.2019, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijačima zabranili da udju na futsal meč zbog natpisa na majicama “Nema predaje”

LESKOVAC

Grupi momaka iz navijačke grupe „Vukovi“ nije dozvoljen ulazak u Sportsku halu u Leskovcu na prijateljski futsal meč između mladih selekcija Srbije i Ukrajine, samo zato jer su svi bili u istim duksericama sa onim istim natpisom koji je zamagljen na javnom servisu, sa natpisom NEMA PREDAJE, saopštio je danas Gradski odbor Dveri Leskovac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
“Nakon neviđenog skandala na RTS u kada je zamagljena dukserica jednog momka učesnika ankete, samo zato što je na njoj bila teritorija Kosova i Metohije sa natpisom NEMA PREDAJE, u subotu se desio još jedan incident i ogromna sramota i to u našem Leskovcu. Grupi momaka iz navijačke grupe „Vukovi“ nije dozvoljen ulazak u halu na prijateljski futsal meč između mladih selekcija Srbije i Ukrajine, samo zato jer su svi bili u istim duksericama sa onim istim natpisom koji je zamagljen na javnom servisu, sa natpisom NEMA PREDAJE.

Sa punim pravom i opravdanim strahom pitamo da li to neko brani Leskovčanima da vole svoju zemlju, da vole i ne daju svoje Kosovo i Metohiju, i to Leskovčanima koji su dali ogromne žrtve za to isto Kosovo i Metohiju. Ko to ima pravo da bilo kome zabrani da ljubav prema otadžbini javno iskaže, pri tome ne vređajući nikoga. Podsećamo i na to, ako je uopšte potrebno, da je i po Ustavu, Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, a da se svako odricanje ili predaja dela teritorije smatra izdajom i po istom tom Ustavu se debelo kažnjava. A ako nešto stoji u Ustavu, koji je onda problem da se to i javno iznese, jedino, ako ne postoji nešto što mi ne znamo ili još ne smemo znati.

Pitamo nadležne organe ko stoji iza ovakvih naredbi i ovih zabrana. Po kom je to zakonu, dogovoru, sporazumu zabranjeno isticanje ovakvih poruka i obeležja. Na celokupnu leskovačku javnost apelujemo da podigne glas protiv ovakvog poniženja i nasilnog nametanja drugačijeg stanja. Leskovac mora da bude grad slobodnih, Srbija država u kojoj se poštuje najviši pravni akt, a svi mi moramo zajedno, danas, više nego ikada da radimo na tome, i ne dozvolimo da bude drugačije, uz naravno jednu važnu poruku, poruku da NEMA PREDAJE", navodi se u saopštenju Gradskog odbora Dveri Leskovac.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.