Nauka - izazov i zadovoljstvo

Izvor: RTS, 14.Okt.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nauka - izazov i zadovoljstvo

Bio-tehnologije su budućnost i pravi izazov za mlade stručnjake poput Janka Ignjatovića iz Leskovca, doktoranda Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. Sa Novartisovog međunarodnog bio-tehnološkog kampa, u konkurenciji 70 mladih naučnika sa pet kontinenata, iz Bazela se vratio kao pobednik.

Velika prednost je studirati i živeti u Srbiji zbog širokog i kvalitetnog obrazovanja i fleksibilnosti mladih stručnjaka. To je ključ uspeha - kaže dvadesetpetogodišnji Leskovčanin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Janko Ignjatović koji je na doktorskim studijama Farmaceutskog fakulteta u Beogradu sa prosekom 9,9.

Tek je zakoračio u svet bio-medicine i novih tehnologija, a nagrade za rad i znanje već stižu. Na nedavno održanom bio-tehnološkom kampu u Švajcarskoj među 70 mladih stručnjaka i inovatora iz celog sveta Janko je proglašen za najboljeg.

"Ovo je mi je otvorilo mnoga vrata, ali što je najvažnije otvorilo mi je svest koliko još treba da se usavršvama i radim na sebi ali i da radim zajedno sa ostalim stručnjacima kako bih ostvario konkretan rezultata, a to je da ljudi žive srećnije i bolje", ističe Janko.

U Beogradu se specijalizuje za kontrolu lekova, a u Ljubljani će usavršavati bio-tehnologije. Razvoj novih lekova je polje njegovog interesovanja:

"Drago mi je što ću osim na mom fakultetu u Beogradu mogu da se obučavam i u Ljubljani i da budem deo tima na istraživanju novih kompleksnih lekova.To je budućnost."

Mladi naučnik i honorarni turistički vodič. Govori sedam jezika. Kad završi sa ispitima, putuje po Evropi. Najlepše utiske poneo je, kaže, iz temperamentne Španije i veličanstvene Rusije:

"Ta mešavina i upoznavanje kultura za mene je pravi užitak. I posao vodiča meni za mene je uživanje."

Ovde mu je ipak najlepše. Ponosi se svojom zemljom, prestonicom, fakultetom, rodnim gradom koji je iznedrio mnoga velika imena u svetu nauke. Oktobarsko priznanje Grada Janku je i čast i podstrek za nove pobede.

rts.leskovac@rts.rs
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.