Naučni kamion u Leskovcu ispred Robne kuće

Izvor: juGmedia, 06.Jun.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučni kamion u Leskovcu ispred Robne kuće

U susret Noći istraživača, u Leskovcu će sutra u 11 časova svečano biti otvoren Naučni kamion, koji se nalazi na parking ispred Robne kuće.

Centar za promociju nauke osmislio je višednevni program u period od 07. do 11. juna

Naučni kamion Centra za promociju nauke je pokretna laboratorija, učionica i izložbeni prostor domaće proizvodnje koji je osmišljen tako da može da stigne u sve delove Srbije u cilju približavanja nauke učenicima, organizacionim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << grupama i svim ostalim zainteresovanim građanima.

Posetioci Naučnog kamiona imaće prilike da učestvuju u radionicama i da kroz njih upoznaju čudesni svet fizike, hemije, da kroz igru rešavaju logičke zadatke, saznaju kako nasleđujemo krvne grupe, nauče šta je to mozaik, oprobaju se u tkanju na mini razbojima i istkaju sopstveni mini ćilim.

Svim posetiocima biće dostupna i izložba Narodnog muzeja na otvorenom, koja prikazuje Leskovac i njegove ljude na starim fotografijama

Interaktivne postavke koje će se nalaziti na gornjem spratu kamiona, biće dostupne od 11 do 17 časova za vreme boravka kamiona.

Pored grada Leskovca ovu aktivnost podržali su još Centar za stručno usavršavanje, Narodni muzej Leskovac, Tehnološki fakultet I Medicinska škola u Leskovcu.

Poseta naučnog kamiona finansirana je u okviru Evropskog projekta “Noć istraživača”, a koordinator projekta je Institut za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, Univerziteta u Beogradu pod partnerstvom Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, Zavoda za zaštitu spomenika Kragujevac i Centra za promociju nauke Beograd.

Emilija Mladenović
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.