Izvor: JUGpress.com, 03.Dec.2023, 23:37

Narodni pokret Srbije: Tribina o problemima osoba sa invaliditetom

LESKOVAC

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Narodni pokret Srbije – Leskovac organizovao je tribini na kojoj se govorilo o ovom problemu. Zaključak je da svi subjekti u Srbiji, počev od pojedinaca, institucija, stranaka, udruženja, medija moraju da daju veći doprinos ka prevazilaženju stereotipa vezanim za osobe sa invaliditetom, bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta.

Preporuka je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da se već od najranijeg doba deci objašnjava da osobe sa invaliditetom ne trebaju da se izbegavaju i izopštavaju iz društva, već, naprotiv, treba im pomoći da se lakše uključe u društvo. Takođe, potrebno je promeniti i zakonsku regulativu vezan za zapošljavanje ovih osoba. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.