Izvor: JUGpress.com, 24.Apr.2021, 15:05

Narodna stranka: Odustati od gradnje zgrade kod “Pepeljugine kuće”

LESKOVAC

Na konferenciji za medije Gradskog odbora Narodne stranke Leskovac tema je bila izgradnja građevinskog objekta u delu koji se nalazi u ulici Učitelja Josifa, iza Madere i prodavnice ABC, odnosno kod „Pepeljugine kuće“. Predsednik leskovačkog odbora Jovica Stanković kaže da u stranci dobili nekoliko poziva građana koji su ih pitali da li je tačno da u se ovom delu grada planira stambena izgranja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„Za ovih par dana smo nezvanično saznali da je javni uvid u toku i da je tačno da će se ovde praviti stambeni objekat. Ovde više nije bitno da li je ovo zemljište u gradskom vlasništvu, da li je grad to otuđio, prodao budućim investitorima, ko je investitor, nego je suština cele priće da neko hoće da sagradi stambenu zgradu sa šest spratova u delu grada koji je već urbanizovan i ima nekoliko zgrada. Na taj način će se uništiti i ovo malo zelenila što postoji i pitamo ko dolazi na takve sulude ideje da se uopšte uđe u jedan takav projekat? Ovo je jedino zelenilo i park gde deca iz ovih zgrada mogu da izađu i da se igraju. Postavlja se pitanje parking prostora, jer već sada stanari okolnih zgrada imaju problema.“

Stanković kao jedno od rešenja za odbranu zelenila i parka vidi građansko samoorganizovanje po ugledu na građane iz naselja „Dubočice“, a poziva i gradonačelnika da svojim autoritetom spreči uništavanje ovog parka.

Dragan Stošić je naglasio da Narodna stranka nije protiv izgradnje i naveo više primera gde je to moguće uraditi.

„Preko puta Hemijske škole imamo rupu koja tu stoji 10-ak godina i gde je trebalo da se izgradi nova zgrada. U delu gde je nekada bio „Graditelj“, odnosno „Betonjerka“ može da se izgradi čitav kompleks sa parkingom, parkinzima… U nastavku Bulevara Nikole Pašića, iza „Groša“…“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.