Izvor: JUGpress.com, 04.Jul.2023, 23:04

Narodna stranka : Čime je kupljeno ćutanje Gorana Cvetanovića do likvidacije „Džinsija”?

LESKOVAC

Čime je to ovaj strani investitor zaslužio da je gradska vlast gurala ispod tepiha ogromne dugove koja je ova firma ostavila građanima Leskovca i tolerisala katastrofalno ponašanje prema radnicima. Da li je investitor nečim zadužio Gorana Cvetanovića?. pita u saopštenju Gradski odbor Narodne stranke.

“Pitanje za čelnike Grada Leskovca, kako to da u ,, zlatnom dobu počinju otpuštanja radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i pored svih subvencija koje država odvaja iz budžeta ? Dokle će trajati taj trend ? Setimo se da je otpušteno 70 radnika u Vlasotincu iz fabrike ,,Gruner“

Koliko dugova prema javno-komunalnim preduzećima ima ,,Džinsi“? Koliko će to koštati grad Leskovac ? Da li radnici stvarno ne treba da brinu i iz kog fonda će biti isplaćene zaostale zarade ?

Zašto čelnici grada nisu blagovremeno odreagovali, iako je bilo očigledno da preduzeće ima velikih finansijskih problema u servisiranju dugova prema javnim preduzećima i platama radnika, koje su kasnile i koje kasne već više od par meseci?

Kako to da se firma koja je godinama poslovala na ivici zakona, koristiće sve mehanizme i anomalije zakona, uspela da umakne vlastima u Leskovcu?

Primer izbegavanja plaćanja poreza je ulaz sirovina i materijala pred kraj fiskalne godine, a smanjeni izlaz robe, što dovodi do fiktivnog negativnog bilansa u poslovanju, kako bi se namerno dobilo oslobađanje poreza od države.

Pitanje za čelnike grada, zašto je izostala reakcija kada je rukovodstvo fabrike Džinsija imalo u kontinutitetu loš odnos prema radnicima, tako da su u većini bili mobingovani, isti otpuštani prilikom povratka sa bolovanja, pa i trudničkog, kao i neadekvatno produžavanje ugovora od po mesec dana, što dovodi do efekta držanja radnika u konstantnoj neizveznosti za sigurnost posla?

Kako to da je u firmi toliki niz godina bio zabranjivan i osporivan bilo kakav sindikalni rad i drugi vid samoorganizovanja radnika?

Da li političari koji vode naš grad i našu zemlju, smatraju da će na stotine porodica da padne na teret budžeta?

Koliko ustupaka je kompanija Džinsi dobila od grada u vidu subvencija i poslovnog prostora?

Šta je bilo sa onim novim radnim mestima koje je rukovodstvo „Džinsija“ zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem obećavalo u predizbornim kampanjama.

Pozivamo sve one koji su u više navrata svečano otvarali jednu te istu fabriku, Nebojšu Stefanovića, Gorana Cvetanovića, Aleksandra Vučića da sada i svečano zatvore fabriku i narodu odgovore na sva ova pitanja koja Narodna stranka postavlja”, navodi se u saopštenju. (kraj) LJS/SA.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.