Nakon Leskovca i Novog Sada, NOVA FABRIKA STIŽE I U OVAJ SRPSKI GRAD: Posao za 2.000 RADNIKA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon Leskovca i Novog Sada, NOVA FABRIKA STIŽE I U OVAJ SRPSKI GRAD: Posao za 2.000 RADNIKA!

Posluju u Novom Sadu i Leskovcu.

Vlada Srbije i britanska kompanija Aptiv potpisali su memorandum o razumevanju koji podrazumeva otvaranje fabrike te firme u Zaječaru, u kojoj će posao dobiti oko 2.000 radnika.

Pregovori oko otvaranja fabrika Aptiva u Zaječaru trajali su gotovo godinu dana. Na kraju se sve, ipak, okončalo potpisivanjem memoranduma o razumevanju, dok se očekuje da se, već početkom naredne godine, počne sa radovima na otvaranju fabrike, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavlja "grinfild investiciju", jer se gradi od temelja do vrha.

Tako će, nakon Leskovca i Novog Sada, gde već imaju fabrike, britanska kompanija Aptiv, koja se bavi proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila, otvoriti još jednu fabriku u Srbiji, a u izgradnju tog pogona, po dosadašnjim informacijama, investiraće blizu 20 miliona evra.

Britanska kompanija bi, kako se nezvanično saznaje, u Zaječaru trebalo da otvori pogon od 40.000 kvadratnih metara. Tu bi, s obzirom na prirodu posla, morali biti uposleni pretežno radnici tehničke struke.

Aptiv je, najpre, pregovarao da nova fabrika bude na samom ulazu u Zaječar iz pravca Bora ali su, nakon detaljne analize, odlučili da firmu od temelja podignu u industrijskoj zoni na "Zvezdanskom putu".

Budući da grad na Timoku, u kome je na nacionalnoj službi za zapošljavanje registrovano oko šest hiljada nezaposlenih, nema dovoljan broj kvalifikovanih radnika, razmatra se mogućnost da se u toj fabrici zaposle odgovarajući kadrovi iz svih gradova i opština u Timočkoj krajini, zbog čega će biti neophodno dokvalifikovati radnu snagu za potrebe Aptiva.

Aptiv je, inače, u Leskovcu otvorio pogon, vredan skoro 30 miliona evra, u kome trenutno radi oko 300, ali se očekuje da do 2020. godine ovde radni angažman dobije oko dve hiljade radnika. Ova britanska firma, čije je sedište u irskom Dablinu, posluje u 45 zemalja sveta i zapošljava 147.000 radnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.