Izvor: JUGpress.com, 08.Dec.2023, 22:45

Najzad krenuo saobraćaj preko Sarajevskog mosta

LESKOVAC

Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović obišao je završene radove na rekonstrukciji Sarajevskog mosta, mosta u Graovu i pristupnih saobraćajnica. Ukupna vrednost ovih radova je 3.283.504 evra, a uloženo je i 4.748.451,80 evra za izgradnja preostalih saobraćajnica koje vode ka Sarajevskom i mostu ka Graovu.

„Sarajevski most je za vreme bombardovanja srušen, uništen, kao, nažalost i most >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koji služi za saobraćaj vozova, obnovljen je i nazvan Mostom obnove. Mostovi povezuju ljude, generacije, vreme, regione, države. Uspeli smo posle dužeg vremenskog perioda, posle 20 godina, da ga ponovo obnovimo. Sve to smo radili uz pomoć Vlade Republike Srbije, „Puteva Srbije“, „Koridora Srbije“.“

Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ pojasnio je da je, pored sanacije Sarajevskog mosta, urađena je kompletna rekonstrukcija sa izgradnjom novog osvetljenja.

„Bilo je tu dosta oštećenja i onda se krenulo sa svim onim radovima koji su neophodni kako bismo danas pustili saobraćaj. Pored radova na samom kolovozu na trotoarskim površinama postavljene su i nove zaštitne ograde, ali ono što je bitno za Grad Leskovac da uporedo sa tim, koridori Srbije su investirali i izveli radove i na gradskim saobraćajnicama, odnosno na onim saobraćajnicama koje će koristiti građani iz ovog dela, a to su pre svega izgrađene nove saobraćajnice od Sarajevskog mosta do Palojca, Ličin dola, kao i od Sarajevskog mosta do Graova. Na putu ka Graovu je izgrađen novi most, tako da je napravljena sada nova veza do tog mesta. Tamo su izvedeni svi neophodni radovi, od zemljanih radova do prekogradnje tampona od šljunka, tucanika i na kraju izvedeno je asfaltiranje.“ (kraj)IS/ MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.