Najviše prijava za vaučere stiglo iz Leskovca, Sokobanja najtraženija u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2022, 10:36

Najviše prijava za vaučere stiglo iz Leskovca, Sokobanja najtraženija u Srbiji

Do 7. jula za vaučere za subvencionisani smeštaj za odmor u Srbiji prijavilo se 200.000 građana u celoj zemlji, saopštavaju iz Ministarstva turizma, a najviše iz Leskovca. Među najtraženijim destinacijama za letovanje je Sokobanja, a zbog nedostatka smeštaja biće produžen rok za korišćenje vaučera do kraja novembra.

Umesto do 31. oktobra, građani Srbije moći će da iskoriste vaučere do 30. novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ove godine, a za osam dana najviše je bilo prijava iz Leskovca.

Ministarku trgovine, turizma i telekomunikacije Tatjanu Matić istakla je da je razlog produžetka roka manjak smeštaja.

Interesovanje građana za turističke vaučere je zaista ogromno, o čemu svedoči i činjenica da se 200.000 građana prijavilo za vaučere tokom samo osam radnih dana. Međutim, potražnja je tolika da smo sada suočeni sa problemom nedostatka smeštajnih kapaciteta, te produžavamo rok za korišćenje vaučera. Verujemo da će ova odluka pomoći turistima da lakše rezervišu željeni smeštaj, a ugostiteljima da omoguće smeštaj građanima za što bolji odmor u Srbiji - rekla je Matić.

Najviše prijava za vaučere je stigla iz Leskovca, a najtraženije destinacije su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Gornja Trepča i Sijarinska Banja.

Podsetimo, za odmor u Srbiji opredeljeno je ukupno 300.000 vaučera, od čega 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara i 100.000 vaučera u vrednosti od 10 hiljada dinara za građane koji su 2022. godine ostvarili pravo na vaučer u iznosu od 5.000. dinara.

Veliki broj građana se prijavio i za odmor u Niškoj Banji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Najviše prijava za vaučere iz Leskovca, najtraženija Sijarinska Banja

Izvor: B92, 08.Jul.2022

Najviše prijava je za vaučere stiglo je iz Leskovca, a najtraženije destinacije su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Gornja Trepča i Sijarinska Banja.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.