Izvor: JUGpress.com, 26.Dec.2019, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše nagrada rukometašima

LESKOVAC

Leskovački savez sportova je u Svečanoj sali Grada Leskovca dodelio nagrade i specijalna priznanja najistaknutijim sportistima koji su svojim rezultatima obeležili 2019. godinu, kao i onima koji su doprineli razvoju i promociji sporta. Najviše nagrada poneli su rukometaši.

Srđan Stamenković, predsednik LESS, je za sledeću godinu najavio aktivnosti saveza kojima se planira povećanje broja dece koja bi se aktivno bavila sportom u raznim klubovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

„Uvereno smo da će LESS tokom 2020. godine vratiti ugled i renome kompletnog leskovačkog sporta kao krovna i najvažnija sportska organizacija u gradu i nadamo se da ćemo svi zajedno dati svoj maksimum kako bi leskovački sport podigli na još veći nivo.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je u svom obraćanju rekao da je Leskovac rasadnik talenata, ali je poznato i koliko truda, rada i upornosti svakodnevno ulažu sportisti kako bi ostvarili velike rezultate.

U ime nagrađenih obratili su se najbolji trener i najuspešniji sportista, članovi Rukometnog kluba „Dubočica 54“. Trener Aleksandar Pejčić je istakao da je najveći uspeh ovog kluba to što je interesovanje za rukomet oživljeno, dok je Andrija Atanasković priznao da je ovo nagrada svih njegovih saigrača.

„Oni su dali sve za mene, a i ja sam dao sve za njih, počevši od malog Vanje koji ima osamnaest godina pa do mog kapitena Marinkovića. Ovu nagradu ćemo proslaviti zajedno.“

Ove godine Leskovački savez sportova proglasio je najbolje u devet kategorija i to:

Klub godine

Leskovački savez sportova je za najbolji klub u 2019. godini proglasio Rukometni klub „Dubočica 54“. Posle 19 godina u Leskovcu se ponovo igra elitna rukometna liga. U rukometnoj eliti su najprijatnije iznenađenje. Pobedili su u Beogradu i Crvenu Zvezdu i Partizan. Posle mnogo godina tribine Sportskog centra Dubočica bile su popunjene do poslednjeg mesta, stajalo se i u prolazima i na kraju slavila još jedna pobeda protiv Crvene Zvezde.

Najbolji sportista

Rukometaš „Dubočice 54“ Andrija Atanasković najbolji je sprotista Leskovca u 2019. godini. Beskompromisni borac na terenu i pravi vođa jedne nove „Dubočice“ koja je vratila Leskovac na rukometnu mapu Srbije. Rukometom se baviod svoje 12. godine. Ove godine proglašen je za najboljeg igrača Super B lige, a trenutno je treći strelac i prvi na listi najkorisnijih igrača Arkus lige.

Najbolja sportistkinja

Dugogodišnja najveća sposrtska nada Leskovca 15-godišnja Nina Sranisavljević, članica Plivačkog kluba „Dubočica“ ove godine je ponela titulu najbolje sportistikinje. Nacionalnom kategorizacijom sportista promovisana u Vrhunskog sportistu međunarodnog ranga. Njeni najvredniji rezultati ove godine su srebro 50 kraul na Evropskim Olimpijskim igrama mladih  u Azerbejdžanu, 10., 13., 17. mesto na Svetskom juniorskom prvenstvu do 18 godina u Budimpešti  (učestvovale 124 države ),10., 12., 16. mesto na Evropskom juniorskom prvenstvu do 18 godina u Rusiji ( učestvovale 52 države ), višestruki je prvak Srbije u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Ponosni je vlasnik preko 70 nacionalnih rekorda za devojke od 15 do 18 godina u svim plivačkim stilovima, ali i seniorskog na 50 prsno u veliko i malom bazenu, kao i 100 mešovito. Kao član reprezentacije Srbije je u Glazgovu nastupila na Evropskom seniorskom prvenstvu.

Trener godine

Najbolji trener u 2019. godini je Saša Pejčić, trener Rukometnog kluba „Dubočica 54“.Izbor najboljeg trenera u 2019. godio bio je prilično lak. Leskovčanin, sa sjajnom igračkom karijerom iza sebe, a sada je već jasno i sa velikom trenereskom karijerom pred sobom. Član je stručog štaba kadetske rukometne reprezentacije Srbije. Kao trener vodio je „Dubočicu 54“ najpre do prvog mesta u Super „B“ ligi, a  Super „A“ ligi (Arkus ligi) „Dubočica 54“ je na zimsku pauzu otišla kao četvrta ekipa u zemlji sa dobrim izgledima da se tu i zadrži i izbori plasma u plej of fazu i doigravanje za titulu.

Sportski radnik godine

Za najboljeg sportskog radnika u 2019. godina proglašena je Jelena Stanojević, potpredsednica Fudokan karate Saveza Srbije i predsednica Karate kluba „UNSU“. Osvajač brojnih nagrada za najbolju sportistkinju Leskovca i Jablaničkog okruga. Danas je uspešan trener, ali pre svega pravi vođa i predsednik Karate kluba UNSU. Potpredsednik je i selektor u Fudokan karate Savezu Srbje, a ženska seekcija koju je vodila osvojila je 26 medalja Šampionatu Sveta u Štutgartu.

Sportska nada – devojke

Sportska nada 2019. godine Iva Petković, Plivački klub „Leskovac“ rođena je 2006. godine, a prema rezultatima ostavrenim do sada najavljuje da se uspesi leskovačkog plivanja na ozbiljnom, nacionalnom nivou neće završiti na jednom imenu.

Sportska nada – dečaci

Sportska nada 2019. godine Bogdan Stamenković Mačevalački klub „Dubočica“ na prvenstvima Srbije u mačevanju osvojio je srebrne medalje u konkurenciji kadeta i juniora, i bronzu u pionirskoj kategoriji. Sa svojim klupskim drugovima i drugaricama i trenerom Ivanom Zdravkovićem vraćaju Leskovac na mesto koje je nekada imao kao jedan od vodećih mačevalačkih centara u zemlji.

seniorskom prvenstvu.

Pedagog fizičke kulture

Nagradu je dobila trener u Gimnastičkom klubu „Dubočica“ Mirjana Krgović. U obrazloženju stoji da je ona od malih nogu u sportu i provela radni vek u prosveti, kao pedagog fizičke kulture. U gimnastici kao vežbač, do današnjeg dana i učitelj mladih i darovitih gimnastičarki. Sa ekipama u prvom redu OŠ „Svetozar Marković“ osvajala je brojne trofeje i priznanja.

Sportski radnici, treneri i sportisti za dugogodišnji rad

Priznanje Leskovačkog saveza sportova u ovoj kategoriji dobio je Dragan Mitrović – Monja. U godini rukometa, njegov klub koji radi sa mlađim kategorijama obeležio je vredan jubilej, punih 20 godina rada. Čovek koji je doprineo da rad sa decom u rukometu ne zamre. Igrači koji su započeli karijeru u Meteoru danas su među nosiocima igre u Dubočici.

Specijalna priznanja

Specijalno priznanje za razvoj i promociju sporta dobilo je ukupno sedam osoba i sportista koji aktivno pomažu i doprinose razvoju sporta, ali i sportistima koji to čine na terenima širom Srbije i sveta. To su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, selektora svih nacionalnih selekcija Srbije u Kik boksu dobija Božidar Đermanović, predsednica Planinarsko-skijaškog kluba „Kukavica“ kluba Jelica Drašković, osmogodišnji teniser Pavle Stojiljković, srpska rukometna reprezentativka Jovana Stojiljković, plejmejker ženske košarkaške reprezentacije Srbije Maja Miljković i novinar Dragan Trajković.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Nina Stanisavljević i Andrija Atanasković najbolji sportisti Leskovca u 2019.

Izvor: JužneVesti.com, 26.Dec.2019

I ove godine leskovački Savez sportova dodelio je priznanja najboljima, a među dobitnicima su plivačica Nina Stanisavljević, rukometni trener Saša Pejčić, košarkašica reprezentacije Maja Miljković i rukometaš Andrija Atanasković. Čak tri nagrade otišle su jedinom prvoligaškom timu, Rukometnom...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.