Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2020, 17:19

Najbolji na Gastrokupu Novi Sad

LESKOVAC

U organizaciji „Zelene doline“ i Strukovnih kuvarskih udruženja Srbije organizovan je Gastrokup na kome je Akademiju strukovnih studija Južna Srbija odsek za poslovne studije smera menadžer tehnologije hrane i gastronomije predstavljalo troje studenata. Oni su u svakoj od 15 kategorija uspeli da osvoje medalju, ukupno 12 zlatnih, dve srebrne i jednu bronzanu medalju, čime su proglašeni i za najbolju školu na ovom takmičenju.

Momčilo Conić, profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << gastronomije, dodaje da je najbolji šef kuvar među 30 takmičara Nemanja Stevanović, takođe student ove ustanove, a da je škola tradicionalno učestvovala u kompletnoj prezentaciji autohtonih namirnica s ovih prostora.

„To su naši brendovi roštilj, ajvar, sprža i sve to je prezentovano na moderan način. Veoma smo zadovoljni rezultatom, s obzirom na čitavu epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo. Sada se polako spremamo za međunardno takmičenje koje nas očekuje u februaru mesecu u Instambulu.“

Ivica Zdravković, profesor gastronomije, se zahvalio predsednici akademije Dragani Ranđelović, jer je prepoznala značaj ovog takmičenja.

„Mi smo ovim nagradama obelili obraz. Škola je proglašena za najbolju na teritoriji Srbije, a deca su veoma ponosna što su mogla da predstavljaju ne samo svoju školu, nego i grad Leskovac.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.