Najavljeno uništavanje komaraca

Izvor: juGmedia, 19.Maj.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljeno uništavanje komaraca

LESKOVAC – Od 25. maja u Leskovcu će početi deratizacija i dezinsekcija u organizaciju Uprave za zaštitu životne sredine.

Saopštenje ove uprave prenosimo u celosti:

Po Programu rada Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Leskovca za 2015. godinu, sprovešće se akcija Sistemske dezinsekcije i deratizacije na teritoriji grada Leskovca, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << koja spada u grupu preventivnih mera u cilju sprečavanja pojave zaraznih bolesti kod stanovništva, dana 25.05.2015. godine, sa početkom u 9 časova.

Realizacija akcije poverena je stručnoj ustanovi „Jugoinspekt“ iz Beograda, kao najpovoljnijem ponuđaču, a stručni nadzor vršiće ustanova „Institut za javno zdravlje“ Niš.

Akcija podrazumeva:

DERATIZACIJA:

– Javne zelene površine

– Groblja

– Deponije

– Nehigijenska naselja

– Poslovne i gradske prostorije

– Kolektivno stanovanje – podrumske prostorije

DEZINSEKCIJA:

– Suzbijanje odraslih formi komaraca

– Suzbijanje krpelja na javnim zelenim površinama

– Suzbijanje bubašvaba, bubarusa i drugih štetnih insekata u objektima kolektivnog stanovanja i poslovnim i pomoćnim gradskim prostorijama

Pored obaveštenja preko medija, građani Leskovca će biti obavešteni lepljenjem plakata na vidnim mestima, na svim lokacijama koje će biti tretirane, sa datumom i vremenom kada će se tretman vršiti i to u vidu postavljanja plakata „OBAVEŠTENjE“.

U okviru akcije vršiće se zamagljivanje u kasnim večernjim satima, u cilju uništavanja odrslih formi komaraca, o čemu će građani i pčelarska društva biti blagovrameno obavešteni.

(kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.