Izvor: JUGpress.com, 11.Okt.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni najtalentovaniji mladi Leskovčani

LESKOVAC

U dvorištu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju dodeljene su nagrade mladim talentima grada Leskovca koji su u toku protekle godine ostvarili zapažene rezultate na polju nauke, kulture, umetnosti i sporta.

Iz budžeta grada je za ovaj Fond izdvojeno 5,7 miliona dinara koje su podeljene u okviru 201-nog ugovora.

Svečanoj podeli nagrada su prisustvovali i najeminentniji dobitnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Oktobarske nagrade Grada Leskovca, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić, generalni direktor JVP „Srbijavode“ i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Ovaj trenutak u današnjem danu je meni omiljeni“ rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da ga istrajnost u dodeli ovih nagrada čini srećnim.

„U njima se vidi uspeh našeg grada, u njima se ogleda i moj uspeh. Ponosan sam što sam insistirao na obnovi ovog Fonda koji je i otvoren na moju inicijativu. Na ovu funkciju sam stao sa željom da podržavam rast i razvoj, sa željom da moj grad bude rasadnik velikih, pametnih intelektualaca koji će biti naši najbolji promoteri. Mislim da sam svoj cilj ostvario, jer iz godine u godinu naš Fond raste, a broj talenata je sve veći i veći. Do sada smo sa ovom podelom nagradili preko 2700 mladih sa preko 70 miliona dinara.“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u svom obraćanju svim mladim ljudima, učiteljima, nastavnicima i roditeljima rekao je da je ogromno zadovoljstvo biti među dvesta najtalentovanijih i najuspešnijih Leskovčana koji su sada pokazali i dokazali da su idoli ne samo juga Srbije i Leskovca, već idoli celokupne Srbije.

„Danas pričamo o sadašnjosti, ali pričamo i o budućnosti, ali kada kažemo sadašnjost itekako mislimo na vas, itekako želimo da se ugledamo na vas, itekako ste pokazali da se trud i zalaganje i rad isplate i vi vrlo dobro znate sa kakvim izazovima ste se suočili da biste danas bili ovde.Vrlo dobro znate koliko vremena, sati i dana je potrebno da biste postali zaslužni mladi grada Leskovca. To vrlo dobro znate vi, baši roditelji i vaše porodice, na tome vam čestitam – vi nikada niste odustali, niste se pokolebali, niste krenuli putem lakšeg izbora. To treba da bude vodilja svima nama, vašim drugarima i generacijama koje će se ugledati na vas.“

U ime 201 dobitnika zahvalile su se studentkinja prava Sanja Janković i studentkinje medicine sestre Milica i Jelena Cakić, kao i Milica Ristić, studentkinja postdiplomskih studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Ona je sve savetovala da se odupru kritikama i sputavanjima i istrajno i hrabro slede stazu koju su sebi zacrtali.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.