Izvor: JUGpress.com, 09.Dec.2022, 19:20

Nagrađeni najbolji učenici na konkursu “Ljubav me pokreće”

LESKOVAC

U čitaonici Narodne biblioteke “Radoje Domanović” u Leskovcu dodeljene su nagrade najuspešnijim učenicima koji su učestvovali na konkursima (literarni, likovni i video konkurs (trejler) o omiljenoj knjizi “Ljubav me pokreće”) u okviru 4. Festivala dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“. Ova tradicionalna manifestacija podržava i neguje dečje stvaralaštvo, kulturu, njihova znanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i veštine i, istovremeno, ukazuje na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u kulturno-obrazovnom podsticanju najmlađih. Festival je ove godine okupio oko hiljadu dece i mladih iz Srbije, Crne Gore i Bosne Hercegovine, Republike Srpske.

Direktorka biblioteke Vesna Ilić rekla da je ova ustanova težila ka tome da kroz organizaciju prva tri Festivala dečjeg stvaralaštva napravi dobar odnos između dece i mladih u Jablaničkom okrugu i naše ustanove.

„Međutim, na konkurse sva tri Festivala stigli su radovi iz svih krajeva Republike Srbije, ali i iz država u okruženju. Ove godine, Festival je organizovan sa ciljem da se deca i mladi podstaknu na stvaralaštvo, da uvide značaj čitanja i knjige, kao i da ovladaju modernim digitalnim tehnologijama.“

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.