Nagrađeni najbolji osnovci u borbi protiv droge

Izvor: juGmedia, 26.Jun.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni najbolji osnovci u borbi protiv droge

Na Svetski dan brobe protiv zloupotrebe droge, danas je u svečanoj Sali grada Leskovca održana dodela nagrada finalistima kviza“Igraj za zdravlje, droga jok bre”.

U cilju sprečavanja zloupotrebe droga, Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Skupštine grada Leskovca, četvrtu godinu za redom uspešno je realizovao kviz o štetnosti zloupotrebe psihoaktivnih

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << osvojeno prvo mesto nagrade su dobili Đorđe Đorđević, Darko Stefanović i Danica Jovanović, učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Velike Grabovnice. Drugo mesto osvojili su Mija Stojanović, Iva Stanković i Mina Milanović, učenici Osnovne škole “Vožd Karađorđe”.

Treće mesto pripalo je Janku Đermanoviću, Mariji Đorđević i Bojani Ristić, učenicima Osnovne škole “Petar Tasić” iz Leskovca, a za četvrto mesto nagrađeni su učenici Osnovne škole “Branko Radičević” iz Brestovca, Andjela Jović, Dragana Zdravković i Teodora Perić.

Ove godine su po prvi put učestvovale sve škole sa teritorije grada Leskovca, a finalisti kviza su bili Osnovna škola “Petar Tasić” i “Vožd Karađorđe” iz Leskovca, Osnovna škola “Branko Radičević” iz Brestovca, kao i Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz Velike Grabovnice

Svi učesnici finala kviza uz nagrade su dobili i godišnju članarinu u  Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”

Upotreba droga je jedna od najvećih psihosocijalnih problema savremenog društva, to je zlo 21. veka. Nažalost, sve veći broj adolescenata se upušta u konzumiranje ovih supstanci a da pri tom nisu ni svesni posledica i rizika. Borba je teška, traži jedan ozbiljan pristup svih društvenih faktora i činjenica. Drago mi je da se naši mladi edukuju i da svoju edukaciju prenose na svoje kolege. Želim da se zahvalim svim učesnicima kviza jer su oni u toku ove godine pokazali znanje na viskom nivou i pokazali su da imaju najbolje znanje u odnosu na sve koleginice i kolege iz drugih skola”, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, koji se ovom prilikom posebno zahvalio i  medijima na njihovom velikom doprinosu ovoj ozbiljnoj temi.

Predsednica Odbora za prevenciju zavisnosti i borbu protiv verskih sekti doktor Jelena Mihajilović, podsetila je na značaj preventivnih aktivnosti koje dugi niz godina uspešno realizuje Odbor za prevenciju zavisnosti i borbu protiv verskih sekti skupštine grada Leskovca.

Novina u aktivnostima odbora je ta što je u toku izrada priručnika o štetnosti zloupotrebe droge koji će biti namenjen uzrastu od 8 do 10 godina, kao i realizacija preventivnih aktivnosti u tom uzrastu. Priručnik će biti promovisan na početku školske godine”, naglasila je doktorka Jelena Mihajlović.

Zahvalnice su uručene i gradu Leskovcu za podršku i finansijku pomoć koju pružaju, saradnicima odbora, institucijama i udruženjima za dugogodišnju saradnju, predstavnicima medija koji prate aktivnosti odbora od formiranja, kao i učesnicima večerašnjeg programa koji će se održati u okviru “Leskovačkih festival”, dvorištu Šop Đokićeve kuće sa početkom od 20 časova.

Emilija Mladenović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.