Nagrada ”Tomin šešir” Branislavu Brkiću za fotografije o sibirskim selima

Izvor: JužneVesti.com, 07.Okt.2022, 13:37

Nagrada ”Tomin šešir” Branislavu Brkiću za fotografije o sibirskim selima

Samit fotografa bivše Jugoslavije svečano je otvoren sinoć u Leskovačkom kulturnom centru dodelom nagrade ”Tomin Šešir”, a ovogodišnji laureat je Branislav Brkić kome je priznanje dodeljeno za seriju fotografija “Sibirska Tofalarija - život u izolovanim selima“.

Za razliku od prošle godine, kada je nagrada imala dva dobitnika - Branislava Ritonju i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, na 12. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Samitu koji organizuje Foto-klub Leskovac nije bilo iznenađenja, pa je nagrada koja nosi naziv po doajenu jugoslovenske i srpske novinske fotografije Tomislavu Peterneku otišla u ruke predsednika Foto-saveza Srbije i jednog jednog od najnagrađivanijih fotografa iz regiona.

Drago mi je da sam u društvu kolega koji su dobili "Tomin šešir“, sve ovo je dosta iznenađujuće za mene. Boravak u izolavanim sibirskim selima bio je značajan u mom životu, s obzirom da tamo nije lako doći. Ali, uz pomoć prijatelja, to se dogodilo i preporučujemo svima kojima se ukaže takva prilika da tamo i odu, jer je pitanje da li će se takva prilika opet ukazati - rekao je Brkić.

Preko 40 fotografa iz svih zemalja regiona; foto: LKCLeskovačka publika je odmah nakom dodele nagrade mogla i da se sa Brkićevim fotografijama upozna na izložbi. Takođe, otvorene su i kolektivne izložbe ovogodišnjih i prošlogodišnjih učesnika.

Ljubav je ono što nas organizuje i pokreće i, zahvaljujući velikoj ljubavi koju gajite prema ovom festivalu i prema fotografiji, nije bilo prepreka za mnoge od vas da pređu hiljade kilometara da dođu. Čuvajmo ovaj festival jer festival smo vi i mi zajedno – rekla je direktorka LKC-a Sanja Conić.

Preko 40 footgrafa iz zemalja bivše Jugoslavije će se već u toku dana preseliti u Pirot, gde će 12. Samit biti nastavljen, a svi učesnici će do nedelje moći da se upoznaju sa znamenitostima tog grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.