Nacionalna služba za zapošljavanje anketira poslodavce

Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalna služba za zapošljavanje anketira poslodavce

LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) od 22. novembra sprovodi „Anketu poslodavaca 2017“, u cilju kontinuiranog praćenja potreba tržišta rada.

Ovogodišnja anketa je sedma po redu i njome će biti obuhvaćeno oko 5.000 poslodavaca iz svih oblasti rada.

Anketari NSZ intervjuisaće u narednih mesec dana poslodavace širom Srbije o njihovim planovima zapošljavanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << neophodnim veštinama i znanjima koje potencijalni zaposleni treba da poseduju, saopšteno je iz NSZ.

Rezultat, kao i u slučaju prethodnih anketa, koristiće se za procenjivanje situacije na tržištu rada, za usklađivanje usluga i mera koje pruža NSZ sa potrebama privrede, kao i za poboljšanje kvaliteta naših usluga.

Svrha Ankete poslodavaca je i identifikacija deficitarnih zanimanja – u svim regionima, kao i po privrednim sektorima. Dobijene informacije biće od značaja za NSZ, obrazovne institucije i za same poslodavce.

“Visok nivo učešća kompanija u istraživanju je od ključnog značaja. Bez saradnje malih, srednjih i velikih kompanija sa NSZ, ambiciozni rezultati, koji su od koristi za celo društvo, možda neće biti postignuti. Samo zajedničkim radom doprinećemo sagledavanju realnih potreba i daljnjem razvoju tržišta rada u Srbiji”, navodi se u saopštenju NSZ.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

NSZ istražuje potrebe tržišta za radnom snagom

Izvor: OkRadio.rs, 24.Nov.2017

Nacionalna služba za zapošljavanje od srede 22. novembra sprovodi „Anketu poslodavaca 2017“, u cilju kontinuiranog praćenja potreba tržišta rada, potvrdili su iz filijale u Vranju. Ovogodišnja anketa je sedma zaredom i njome će biti obuhvaćeno oko 5.000 poslodavaca iz svih oblasti rada. Anketari...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.