Izvor: JUGpress.com, 17.Feb.2024, 16:51

Na usavršavanju u Bolonji boravili predstavnici Ekonomske škole

LESKOVAC

U organizaciji mreže UNISER, koja se bavi stručnim usavršavanjem nastavnika i stručnih saradnika, kao i razmenama učenika i studenata širom sveta, kroz Erasmus+ i druge relevantne programe, predstavnici Ekonomske škole “Đuka Dinić” iz Leskovca boravili su na Stručnom usavršavanju u italijanskom gradu Bolonji. Cilj ovog usavršavanja bio je da škole iz različitih zemalja razmenom iskustava dođu do boljih obrazovnih postignuća, a u Bolonji, sedištu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << najstarijeg evropskog univerziteta, su boravili profesori ekonomske grupe predmeta Karolina Prokopović i Živojin Prokopović, direktorka Ekonomske škole i pedagoški savetnik Biljana Đorđević. Oni su mogli da se kroz program “Senka na poslu” upoznaju sa italijanskim školskim sistemom, kao i da steknu dodatne veštine potrebne za pisanje projekata, koji omogućavaju umrežavanje srodnih škola na evropskom nivou.

„Ovo je bio jedan dodatni podsticaj da steknemo nove veštine i znanja u pisanju projekata, jer smo primetili da su ti projekti jako interesantni učenicima“ kaže Karolina Prokopović, dok Živojin Prokopović da je ova aktivnost bila plodonosna.

U Ekonomskoj školi “Đuka Dinić” trenutno se realizuju i dva projekta za učenike i to “Mladi osluškuju – obrazovanje za demokratiju” u organizaciji Ministarstva prosvete, dok se drugi pod nazivom „Benefiti usklađivanja poslovanja sa standardima Evropske unije“ sprovodi kroz Erasmus+ program. Ovaj projekat će se realizovati u aprilu mesecu i preko koga će 15 učenika boraviti na praksi u grčkim kompanijama.

„Za ovakve vrste projekata vlada veliko interesovanje među učenicima, razvija preduzetnički duh kod njih. Zato nam je stručno usavršavanje u Bolonji pomoglo da steknemeo dodatne veštine i da nastavimo dalje u tom duhu, jer vidimo da deci veoma prija da izađu iz učionica i da to bude neki drugačiji vid učenja.“ pojašnjava Karolina Prokopović.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.