Na terenima Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga počinje jesenja sezona

Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na terenima Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga počinje jesenja sezona

LESKOVAC-VLASOTINCE-LEBANE-MEDVEDJA

Na terenima Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga u takmičenjima za bodove počinje od nedelje jesenja fudbalska sezona u Jablaničkoj okružnoj ligi i Međuopštinskoj ligi. Obe lige u takmičenju imaju po 16 klubova, a rasporedom kako je predviđeno neće biti vanrednih kola.

– U organima saveza uradili smo sve obaveze koje su predviđene kako bi smo spremni ušli u novu prvenstvenu sezonu. Održani su seminari za službena lica, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za sudije i delegate, a usvojene su, u jednom delu, i nove Propozicije za takmičenje”, rekao je za JUGpress predsednik FSJO, Dragan Stojiljković.

Da li ste odredili komesare koji će raditi u obe lige ?

– Da. Komesari ostaju isti, što znači da smo zadovoljni radom u prethodnoj sezoni. Brigu o takmičenju u Jablaničkoj okružnoj ligi vodiće Goran Nedeljković, a sudije će delegirati Aleksandar Milenković. U Međuopštinskoj ligi komesar za takmičenje je Miroslav Marjanović, dok je Goran Đokić iz Vlasotinca komesar suđenja.

Da li je došlo do promene iznosa kotizacije za takmičenje ?

– U ovo današnje vreme sveopšte besparice nismo želeli da povećavamo veći namet u vidu kotizacije klubovima. Za jednu takmičarsku sezonu klubovi Jablaničke okružne lige plaćaju kotizaciju u iznosu od 25.000 dinara, dok je pet hiljade dinara iznos manji za klubove Međuopštinske lige.

Da li su svi klubovi izmirili svoja potraživanja ?

– Svi dužnici, po fudbalskom zakonu naše organizacije, su sankcionisani, odnosno su suspendovani. Oni znaju šta će biti produkt nepoštovanja odluka određenih saveza, tako da mislim u tom delu neće biti nikakvih problema.

Koji su klubovi novi članovi u Jablaničkoj okružnoj ligi, odnosno Međuopštinskoj ligi ?

– Za bodove u Jablaničkoj okružnoj ligi, kao novi članovi boriće se leskovačka OFK Morava i Šumadija iz Razgojne, dok su novi članovi Međuopštinske lige Veliko Trnjane, Todorovce i Sloboda iz Donjeg Brijanja.

Vaša poruka svim klubovima i službenim licima za predstojeću prvenstvenu sezonu ?

– Želim svima uspešnu fudbalsku jesen, sa iskrenim željama da fudbalski tereni budu mesto gde će se poštovati sportski fer plej, a da pobednik bude ona ekipa, koja je uistinu bolja na sportskom terenu. Apelujem na sve učesnike da učine sve, da ne bude nikakvih incidentnih situacija, i da na kraju pobedi fudbal – jasan je prvi čovek FSJO, Dragan Stojiljković.

Prvi operativac saveza Dušan Petković, objasnio je za JUGpress deo propozicija vezanih za prelazak u viši rang, odnosno zonu ,,Jug” gde teritorijalno pripadaju klubovi iz FSJO.

– Iz Jablaničke okružne lige upada prvi i onoliko klubova koliko po Propozicijama za takmičenje nove zone ,,Jug” dozvoljavaju. Iz Jablaničke okružne lige ispada poslednjeplasirana ekipa, i onoliko još klubova, koliko se vratim iz zone ,,Jug” – veli Dušan Petković, generalni sekretar FSJO:

Da li su se klubovi opredelili kada će igrati svoje utakmice ?

– Sve utakmice u Jablaničkoj okružnoj ligi igraće se u nedeljnom terminu. Subotom U Međuopštinskoj ligi svoje utakmice igraće Jedinstvo (Šišava), Mladost (Batulovce), Veliko Trnjane, Radnički (Pertate), i Todorovce, dok će nedeljom od 11 časova igrati leskovački Lemind 1953 i Bratstvo iz Bratmilovca – kaže Prvi operativac FSJO, Dušan Petković.

Parovi 1.kola Jablaničkog okruga: Šumadija – Jedinstvo (G), Vučje – Železničar, Polet – Sloga, OFK Morava – Mladi borac, Kumarevo 65 – Zloćudovo, Umac – Mladost 1959, Bobište – OFK Brza, Čekmin – Progres.

U premijernim utakmicama 1.kola Međuoptinske lige, sastaju se: Gradac – Radnički, Plantaža – Jedinstvo (Š), Milanovo – Lemind 1953, Radnik Sušice – Mladost (B), Sloboda – BSK, Real – Bratstvo, Moravac – Todorovce.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.