Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2020, 01:09

Na prodaju parcele u naseljima Stočna pijaca, Kovanlak , Slavko Zlatanović, u Zelenoj zoni

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na svojoj trećoj sednici su u većini slučajeva razmatrali predloge koji su se ticali planova detaljnih regulacija za delove stambenih naselja u Leskovcu. Usvojen je i predlog detaljne regulacije za spomenik kulture Skobaljić grad. Cilj izrade ovog plana jeste definisanje planskog osnova i obezbeđenje prostornih uslova za održivi razvoj, koji će se zasnivati na zaštiti arheološkog nalazišta Skobaljić grad – spomenika >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kulture. Planom detaljne regulacije definisan je planski osnov organizacije, korišćenja i uređenja prostora baziran na osnovnim postavkama planske i strateške dokumentacioje višeg reda, pri nčemu su postavljeni posebni ciljevi kao što je omogućavanje saobraćajne dostupnosti samog nalazišta i komunalno opremanje za korišćenje u turističke svrhe; odeđeivanje elementa razvoja planskog područja sa akcentom na tretman npokretnog kulturnog dobra.

Usvojen je i predlog Odluke o raspisivanju oglasa za otuđenje putem javnog nadmetanja neizgrađenog zemljišta u javnoj svojini Grada Leskovca. U ponudi je četiri parcela u naelju „Stočna pijaca“ i po jedna u naseljima „Kumalak“, „Slaviša Zlatanović“, te građevinsko zemljište u „Zelenoj zoni – zapad“.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.