Na prodaju i leskovački Aerodrom

Izvor: JUGpress.com, 27.Apr.2018, 06:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prodaju i leskovački Aerodrom

LESKOVAC

• Prodaju se i Komanda garnizona, i još četiri kompleksa na najužoj teritoriji Leskovca

• Iako je informacija o prodaji pobrojane imovine postala aktuelna tek ovih dana, ponuda za prodaju kompleksa na sajtu Ministarstva Odbrane istaknuta je već godinama.

Kako saznajemo sa sajta Ministarstva odbrane Republike Srbije, odnosno sa njegove stranice „Master plan – Lista prodaje nepokretnosti na raspolaganju u MO i VS“, ova ustanova oglasila >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je prodaju leskovačkog aerodroma „Mira“, koji se nalazi u ataru istoimenog Čifluka. Upućeni u ovakve poslove rekli su nam da se oglas za tendersku prodaju aerodroma na sajtu ministarstva nalazi već više godina, ali nema bližih informacija o tome – da li se za ovu atraktivnu površinu na severnoj periferiji Leskovca interesovao neko od kupaca.

Inače, na sajtu se eksplicitno navodi da se, kao imovina MO, prodaje aerodrom „Mira“ ukupne površine 51,8899 hektara, uz dodatne napomene da su u pitanju „vojne nepokretnosti opredeljene za otuđenje“, sa preciznim pojašnjenjem da „Master plan raspolaganja nepokretnostima na teritoriji Republike Srbije čine vojne nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije i predviđene su za otuđenje zaključcima Vlade Republike Srbije“.

Na istoj stranici sajta ministarstva, oglašena je i prodaja druge imovine sa teritorije Leskovca, a u vlasništvu MO i Vojske Srbije, pa su potencijalnim kupcima ponuđeni Komanda garnizona u centru Leskovca, označena kao „Park“ (sa fotografijom), tačnije njen objekat korisne površine od 3598,10 metara kvadratnih, sa placem od 0,2123 hektara.

Osim aerodroma i Komande garnizona, na prodaju je ponuđeno i skladište „Mira“, koje se nalazi odmah ispred aerodroma, sa objektima površine 3621,62 metara kvadratnih, i parcelom od 5,98 hektara. Na listi za prodaju je i kompleks „Arapova dolina“, površine 2,1301 hektara, zatim „Drum u selu“ (Vinarce) površine 0,3861 hektara, parcela „Polje“ od 0,3635 hektara, kao i kompleks „Vinarce“ – skladište pored puta Leskovac-Priboj – sa objektom od 498,39 kvadratnih metara, i placem od 1,8214 hektara.

Razumljivo je da se na sajtu nalaze i ponude za prodaju nekretnina u vlasništvu MO i Vojske Srbije i u brojnim drugim gradovima Republike, pa se u dnu strane nalazi i napomena za potencijalne kupce, u kojoj stoji da se „sve dodatne informacije mogu se dobiti radnim danima u vremenu od 10.00 do 14.00 časova u Upravi za infrastrukturu Ministarstva odbrane, faks: 011 3622 482, imejl: master.plan@mod.gov.rs.“

N. M.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.