Na novoj hali polupali stakla, gradonačelnik očajan

Izvor: Mondo, 10.Jan.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na novoj hali polupali stakla, gradonačelnik očajan

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na ivici suza kada je video da su na tek otvorenojsportskoj hali polomljena sva stakla.

Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Tokom božićnih praznika za sada nepoznati huligani polomili su sva spoljna stakla na novoj sportskoj hali "Dom Partizana" u Leskovcu. Ovu sportsku halu je uoči dočeka nove 2019.godine gradu Leskovcu svečano predao na korišćenje ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sporta i omladine Vanja Udovičić.

U izgradnju hale uložena su značajna finansijska sredstva, gradila se desetak godina, a za njeno buduće korišćenje nedostaje je još oko 17 miliona dinara radi nabavke sportskih rekvizita i priključka na centralni toplovod u ovome gradu...

Obilazeći osnovnu školu "Svetozar Marković", u susedstvu ove hale, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović bio je neprijatno iznenađen i razočaran kada je prvog radnog dana nakon velikog hriščanskog praznika u prolazu ugledao polomljena velika spoljna stakla na hali i gomilu srče koja je zastrašujuće delovala na novopostavljenom parketu sale za rukomet i košarku.

"Dođe mi da zaplačem kada vidim ovakav vandalski pristup mladih. Zato molim njihove roditelje, nastavnike i nadležne pravosudne institucije da se pobrinu da se ovo više ne dešava. Mi ćemo obnoviti polomljena stakla i oštećeni deo inventara u narednim danima bez obzira na troškove. Želja nam je da svi sportski klubovi u ovome gradu koriste ovu halu za treninge i takmičenja jer je urađena po svim sportskim standardima", rekao je Cvetanović.

Nova sportska hala "Dom partizana" u Leskovcu je pridodata na gazdovanje Sportsko-rekreativnom centru "Dubočica" u Leskovcu.

Ovo nije izolovan slučaj u Leskovcu. "Balon sala", u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa "Sloga" u Leskovcu, kojom takođe gazduju, više puta je bila na meti tamošnjih huligana bez obzira na fizičko obezbeđenje i video tehniku... Do danas niko od izvršalaca te lomljave hale nije sudski porocesuiran.

(Iz Leskovca za MONDO Tomislav Stevanović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.